HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Peraturan Wira Tunggal Legacy

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
DeSeRt RaBBiT
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : admin2 lain tolong bayarkan
Number of posts : 9680
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Peraturan Wira Tunggal Legacy   Sun Mar 01, 2009 6:27 pm

Peraturan tetap peraturan..
kat mana2 kita g kena ada peraturan, hatta dlm komik pun ada peraturan
tak puas hati/ mahu ditambah?
sila PM HR Manager DeSeRt RaBBiT

JGN, NO n NEHI:

1. Gambar ehem-ehem bawah umur!!!
2. Gambar ehem-ehem XXX ganaz
3. Unsur extreme dan menimbulkan ketidakfahaman atau salah faham kearah agama & perkauman
4. Unsur politik yang terlampau2 extreme
5. Unsur yang mengancam gomen
6. Terlalu kerap post2 yang mengarut
7. Maki hamun yang melampau serta apa2 yg boleh menaikkan kemarahan org lain
8. Mengumpat, mengutuk, keji atau meninggikan diri (Elakkan dari unsur benci membenci, sini semua friends, kasi respek sama semua org)
9. Hantar Virus/ trojan
10. Mengambil hak cipta dari forum tanpa kebenaran

Tambahan:

* Sila pastikan anda posting di tempat/topik yang betul
* Jgn buka topik baru kalau posting anda mempunyai persamaan dengan topik yang sedia ada
* Digalakkan tidak mengambil idea/posting/pic/double posting user2 lain
* Spamming/ off topic? perkara ni menjadi satu isu biasa dlm semua forum, tapi jgn keterlaluan
* Signature/ banner hanya bole digunakan apabila anda menjadi ahli empayar dan maksimum banner yang boleh digunakan ialah 2 sahaja, satu banner pertama bersaiz 600x50, satu lagi banner kedua bersaiz 600x150/600x160... ataupun anda juga bole menggunakan satu banner/ signature yg bersaiz 600x200...
* Kalo korang nyer ID kena hack ke mende ke, kami tak bertanggungjawab tetapi kami diforum ni tetap akan menolong dan membantu kerana kami adalah seorang yang baik hati..
* Team moderator yg lain berhak untuk edit, padam, ubah, ban topik2 dan mesej2 yang dipikirkan perlu tanpa mintak izin dari pengarang.
* Kalo ada budak2 moderator aku nih buli2 korang atau salah gune kuasa, kasi tau aku, aku akan patuk dorang ngan gigi aku.
* Aku berhak menukar n mengubah peraturan ini pada bila2 masa saja. Jadi, stay alert.


Secara simplenya hukuman akan dikategorikan kepada 2 iaitu:

1) Ban sementara-
Akan dikenakan minumum 3 hari dan max 2 bulan mengikut budi bicara si penghukum yakni aku le. Sebab kena ban ialah melanggar peraturan forum, first mod2 atau aku akan warn korang terlebih dahulu dan jika tiada perubahan barulah korang akan dikenakan ban sementara. Buat masa skrg ada 10 peraturan semuanya, yang tambahan tu sekadar mengingati sahaja. Jika korang semua tidak melanggari peraturan2 di atas, tiada sebab aku nak ban korang. Selepas tempoh ban, korang boleh kembali berforum tetapi tindak tanduk korang akan diperhatikan oleh para admin n mod koz aku tak nak kejadian yang sama berulang

2) Ban Selama2nya-

Tak yah kata pun tau dah, korang akan diban selama2nya n tiada belas kasihan. Sesapa yang bakal n terasa nak kena jenis ban kedua nih, sila la kata "goodbye" kat semua org n cari le forum lain yang lebih sesuai ngan ngan jiwa korang. Secara amnya, org yg di ban dlm jenis ni adalah org yang buat kesalahan yg teruk ataupun still membuat kesalahan setelah dikena kan ban sementara. Beware guys, bukan account sahaja diban malah ip korang juga, so lu pk la sendiri.
Back to top Go down
 
Peraturan Wira Tunggal Legacy
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wiratunggallegacy :: Administration Area :: Pengumuman, berita & panduan (Rules & Regulation)-
Jump to: