HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 KUNG FU WANG WU JI

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 11 ... 19  Next
AuthorMessage
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun Aug 16, 2009 9:38 am

Pai_Wunan7 wrote:
sama ler dgn aku...huhu

layan ja la ceritanya walaupun blur,hahaha
Back to top Go down
Fawwaz93
93 Petala Langit (930,000HP)
93 Petala Langit (930,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : 41,600/41,600
Number of posts : 1302

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: terbitan...   Mon Sep 07, 2009 7:26 am

Kung Fu Wang Wu Ji diterbitkan setiap Isnin dua minggu sekali.
Dijual pada harga RM3.50 di Semenanjung Malaysia, RM4.00 di Sarawak dan RM4.30 di Sabah.
Bermula dari Oktober 2008, Century Magazines mengumumkan tiga komik yang masih dijual pada harga RM3.00 (Semenanjung), RM3.50 (Sarawak) dan RM3.80 (Sabah) iaitu Pedang Setiawan, Jejak Wira Versi Baru dan Pahlawan Naga Kembar akan dinaikkan harga yang disebutkan tadi.
Sejak dari tahun 2004-2005, semua komik baru dari Century Magazines akan dijual pada harga RM3.50.

Aku dah cari kat tempat ni tapi tak jual:
7-Eleven
Newsplus @ MyNews.com
AMS (Seksyen 11)
Kedai buku MBO
Kedai buku MPH
Back to top Go down
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon Sep 07, 2009 10:14 am

Fawwaz93 wrote:
Kung Fu Wang Wu Ji diterbitkan setiap Isnin dua minggu sekali.
Dijual pada harga RM3.50 di Semenanjung Malaysia, RM4.00 di Sarawak dan RM4.30 di Sabah.
Bermula dari Oktober 2008, Century Magazines mengumumkan tiga komik yang masih dijual pada harga RM3.00 (Semenanjung), RM3.50 (Sarawak) dan RM3.80 (Sabah) iaitu Pedang Setiawan, Jejak Wira Versi Baru dan Pahlawan Naga Kembar akan dinaikkan harga yang disebutkan tadi.
Sejak dari tahun 2004-2005, semua komik baru dari Century Magazines akan dijual pada harga RM3.50.

Aku dah cari kat tempat ni tapi tak jual:
7-Eleven
Newsplus @ MyNews.com
AMS (Seksyen 11)
Kedai buku MBO
Kedai buku MPH

aku main d/load komik scan ja la...hehe
Back to top Go down
Yi_Tzeling
80 Petala Langit (800,000HP)
80 Petala Langit (800,000HP)
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $190.000/210,000
Number of posts : 430
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Wed Nov 04, 2009 10:35 pm

Kung Fu Wang Wu Ji ni menceritakan tentang Wang Wu Ji (ayah si montok) la I rasa.

Sebab semua karektor dalam komik Kung Fu Wang Wu Ji ini macam remake of Lingkaran Terkunci, except zaman ayah Si Montok, bukan Si Montok.
Back to top Go down
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sat Nov 07, 2009 10:52 am

Penjejak-Neraka wrote:
Kung Fu Wang Wu Ji ni menceritakan tentang Wang Wu Ji (ayah si montok) la I rasa.

Sebab semua karektor dalam komik Kung Fu Wang Wu Ji ini macam remake of Lingkaran Terkunci, except zaman ayah Si Montok, bukan Si Montok.

owh begitu rupanya,baru aku tau ni....
Back to top Go down
Nie Feng
77 Petala Langit (770,000HP)
77 Petala Langit (770,000HP)
avatar

Level : 2 - Pahlawan Empayar
($) : 100
Number of posts : 360
Senjata Utama : Tiada Senjata

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Thu Dec 31, 2009 2:44 pm

Mna le plak dtg Pendeta Pedang Berambut Putih ni? X kan dr ms dpn kot.... noo
Back to top Go down
masterfikar
94 Petala Langit (940,000HP)
94 Petala Langit (940,000HP)
avatar

Moderator

Level : 3 - Panglima Empayar
($) : 34, 000 / 34,000
Number of posts : 1421
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun Jan 03, 2010 7:03 pm

Nie Feng wrote:
Mna le plak dtg Pendeta Pedang Berambut Putih ni? X kan dr ms dpn kot.... noo

aku pun tngah pkir gak.
mcm mana Pendeta Pedang Rambut Putih boleh wujud.
dia dtg dr masa depan ke?
kalu mcm 2, adakah itu bermaksud Pendeta Pedang Rambut Putih dh bunuh Tiger Wong, Wong Siu Long, Dragon Long, Chi Yao, Dewata Awan Berapi,Wong Feng Lei & Dong Fang Wu Di .
rujuk episod 1 komik Kung Fu Wang Wu Ji.
Back to top Go down
Penjejak Neraka™
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
avatar

Moderator

Level : 5 - Timbalan Ketua Empayar
($) : $ 851,000 / $ 2,851,000
Number of posts : 43596
Senjata Utama : Hikmat neraka

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Fri Feb 12, 2010 11:40 am

tu ler..citer ni byk campur aduk dgn komik2 tony wong yg lain
Back to top Go down
Maharaja Wugi
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 2, 970,100 / $ 6, 190,300
Number of posts : 53184
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun Feb 14, 2010 1:08 am

karya dia ni byk sangat .. tu yg mcm2 watak dia timbul

________________________________________________



LET'S PLAY MAFIAWARS AND JOIN OUR FAMILY " UNITY "

Minat parang ? check blog kawan aku ni ..
http://koleksiparang.blogspot.com/
Back to top Go down
Maharaja Hope
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
avatar



Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 1,433,600/1,133,600
Number of posts : 34519
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon Feb 15, 2010 2:45 pm

fikar87 wrote:
Nie Feng wrote:
Mna le plak dtg Pendeta Pedang Berambut Putih ni? X kan dr ms dpn kot.... noo

aku pun tngah pkir gak.
mcm mana Pendeta Pedang Rambut Putih boleh wujud.
dia dtg dr masa depan ke?
kalu mcm 2, adakah itu bermaksud Pendeta Pedang Rambut Putih dh bunuh Tiger Wong, Wong Siu Long, Dragon Long, Chi Yao, Dewata Awan Berapi,Wong Feng Lei & Dong Fang Wu Di .
rujuk episod 1 komik Kung Fu Wang Wu Ji.

aku rasa die ni dari masa depan lah ..

________________________________________________



:nose UNLEASH YOUR POWER HERE
Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Fri Feb 26, 2010 10:50 pm

aku pelik...sebab watak jaguh tiada tolok banding tu ada dalam komik wong fei lei,kungfu wang wuji,jejak wira versia lama dan baru,komik dewata awan berapi...
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon Mar 29, 2010 3:57 pm

:fear setuju wang wu ji adalah origin lingkaran terkunci................pendekar kebal tetap menjadi pujaan hehehehehe..............jalan hidup pendekar kebal sangat menyedihkan
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon Mar 29, 2010 3:58 pm

:cough cuma biasa arrr citer lama di olah baru jadi die ader pki nama baru ar
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon Mar 29, 2010 4:00 pm

:nose secara kesimpulan
lingkaran terkunci - drunken master - kunfu wang wu ji :: adalah analisis terkini...hohohohoh read
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon Mar 29, 2010 4:03 pm

cute dreams
wang lin adalah nama asal si montok tapi pendekar kebal / li lian bing @ tok tak terkalah hasil orang yang sama bley rujuk preview kungfu wang wuji ep pertarungan di gunung kuning 1 sampai 7
Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Tue Mar 30, 2010 7:12 am

tok tak terkalah ni..sape tau asal usul sebenarnya dia..akusuka tul watak dia ni...kebal betul...korang baca tak dalam komik wong fei lei..tok tak terkalah@jaguh tiada tolok banding jadi muda
Back to top Go down
Maharaja CrossFire
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 978,200/$2,483 200
Number of posts : 24940
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sat Apr 10, 2010 6:47 am

asal usul dari perut mak dia ler... hahahaha... Laughing
x ler mgkn dari jejak wira versi lama....

________________________________________________
Back to top Go down
Presiden Zonan
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 269,000 / $ 324,000
Number of posts : 11317
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun Apr 25, 2010 1:02 pm

aku baca komik ni.. tapi sayang mak dia kejap mati..
Back to top Go down
Maharaja CrossFire
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 978,200/$2,483 200
Number of posts : 24940
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun Apr 25, 2010 1:27 pm

mak dia dapat watak kejap jer...

________________________________________________
Back to top Go down
Maharaja CrossFire
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 978,200/$2,483 200
Number of posts : 24940
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun Apr 25, 2010 1:29 pm

for all informations.... setiap hari 1 dan 5 ada ditayang kan drama heaven sword and dragon sabre kat tv 708... citer ni tentang wang wu ji... sapa minat citer nie boleh tengok.... Smile

________________________________________________
Back to top Go down
Maharaja Sagar
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 1,565,000 / 1,925,000
Number of posts : 25834
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun Apr 25, 2010 8:45 pm

nagakeramat01 wrote:
tok tak terkalah ni..sape tau asal usul sebenarnya dia..akusuka tul watak dia ni...kebal betul...korang baca tak dalam komik wong fei lei..tok tak terkalah@jaguh tiada tolok banding jadi muda

owh, yg hajat dia nak jadi dewa tue erk?

________________________________________________
Depression drive me insane.
Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun Apr 25, 2010 10:36 pm

yup...kalau korang baca jejak wira versi cina...watak jaguh tiada tolok banding@pendekar kebal...dah muncul tau..
Back to top Go down
Maharaja CrossFire
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 978,200/$2,483 200
Number of posts : 24940
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon Apr 26, 2010 1:36 am

sekarang ni pun dah muncul jejak wira vesri baru.... Smile

________________________________________________
Back to top Go down
Maharaja Sagar
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 1,565,000 / 1,925,000
Number of posts : 25834
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon Apr 26, 2010 6:58 am

nagakeramat01 wrote:
yup...kalau korang baca jejak wira versi cina...watak jaguh tiada tolok banding@pendekar kebal...dah muncul tau..

sbb tuelah skunk nie aku lebih prefer JWVB dari WTF...plot citer dia menarik...

________________________________________________
Depression drive me insane.
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun May 02, 2010 5:16 am

nagakeramat01 wrote:
tok tak terkalah ni..sape tau asal usul sebenarnya dia..akusuka tul watak dia ni...kebal betul...korang baca tak dalam komik wong fei lei..tok tak terkalah@jaguh tiada tolok banding jadi muda

nama asal pendekar kebal rujuk lingkaran terkunci,last die lari pas kene toreh muka ngan si montok aka wang lin..dalam versi wang wuji telah diolah balik dalam versi baru
dalam JWVB dier tak muncul lagi dalam WFL,DAB dah ader namanyer..
dalam jejak wira versi lamer kemunculannya tak silap aku ep 108 or 100 kot...1st dier jumpe chan ou wan..musuh dragon long kiranya chan ou wan murid no 4...tapi dier tak pasti idup ker mati...kirenyer dier ni watak isteri bagi aku arr...sebab kemunculannyer wat porak peranda ngn hikmatnyer yang tak leh tahan nih miahaha

________________________________________________


Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   

Back to top Go down
 
KUNG FU WANG WU JI
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 19Go to page : Previous  1, 2, 3, 4 ... 11 ... 19  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wiratunggallegacy :: Perbincangan Komik Hong Kong /Hong Kong comics Discussion :: King Comics-
Jump to: