HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 KUNG FU WANG WU JI

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19  Next
AuthorMessage
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun May 02, 2010 10:58 am

tapi dalam jejak wira versi lama...nama watak pendekar kebal adalah tok tak terkalah...aku ada koleksi jejak wira versi lama...tapi cerita tergantung....tengah sedap citer pasal tok tak terkalah ni...boleh habis mcm tu lak...ko boleh bagi tau aku tak..kenapa pendekar kebal ni bolehkuat sangat..dalam lingkaran terkunci..dia kuat ke tak?ape sebab dia jadi gile?
Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun May 02, 2010 11:00 am

kalau kau tengok jejak wira versi baru..tapi buku bahasa cine la...pendekar kebal ni dah muncul tau..dia mcm dah kuasai satu lagi hikmat baru...buku cina 2 minggu lepas...
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon May 03, 2010 2:14 am

ok la setakat pengamatan aku tok tak terkalah nie aku dah kenal stat aku darjah 1 lagi dalam taun 89 buku cina maser tue bapak angkat aku(orang cina) selalu kumpul citer JW versi lamer dah sampai ep 1000 da...
spt yang kiter tau PK @ TTT ni ader hikmat sembilan maut...asal usul dah tau dalam wang wuji
hikmat seribu bisa bley tengok balik lingkaran terkunci selepas wong mo gei @ wang wu ji bebas dari dikawal oleh PK...
Pasal die bunuh dewi ayu...memang kiter xdapat bacer sebab kisah lingkaran terkunci telah ditamatkan macam 2 jer ...
kirenyer PK dulu nie takut gak berlawan...dulu arr....
tapi pas dier tau dari si montok @ wanglin pasal mutiara dalam badan sami bley jadi tahap dewa tue target dier

________________________________________________


Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon May 03, 2010 2:16 am

sebab dier jadi giler ..kalo selak balik citer drunken master jilid 1-8 ader bagitau pengamal hikmat sembilan maut memang kuat tapi otak x center..salah seorang yang berjaya kuasai nyer tok tak terkalah yang len banyak yang mampus tak sempat abis termasuk bapa angkat die

________________________________________________


Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon May 03, 2010 6:22 am

pergh.,..dasat la ko...ko rupanya baca komik lagi lama dari aku...patut la kau tau pasal PK@TTT...aku start baca komik dari tahun 93...kau lagi lama...mcm mn aku nak baca komik lingkaran terkunci..atau ape2 saja pasal PK@TTT...dia ni sape sebenarnya...dalam JW lama..dia ni dapat tak jadi dewa...masa JW yang 1000 episod tu..
Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon May 03, 2010 6:25 am

sebenarnya komik kungfu wang wu ji dan komik lingkaran terkunci ni komik yang sama ke?
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon May 03, 2010 6:31 am

hahaha..3 siri beb
lingkaran terkunci
drunken masters
kunfu wang wuji
lingkaran terkunci adalah yang terlatest asal usul PKebal
drunken masters pasal PK muncul dari zaman moden pegi ke zaman wang wuji
n wang wuji remake balik kedua2 cerita yang lepas kiranya yang terbaru

________________________________________________


Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon May 03, 2010 6:33 am

secara kesimpulannyer dari ku mengenai pendekar kebal nie watak protagonis yang ader link dengan seme cerita di atas termasukla singa ganas, jejak wira, JJVB satu lagi aku lupa ader kua citer pasal jejak wira terbtan chen ling tapi xigat arr

________________________________________________


Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon May 03, 2010 6:37 am

kalau tak salah aku....PK@TTT banayk tul keluar dalam komik...mcm komik dewata awan berapi...dia jadikan DAB kuat...sampai dapat peringkat ultra perang...skrg ni dia keluar lagi dalam koim wong fei lei...dah ada anak murid baru....
Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon May 03, 2010 6:39 am

boleh kau citer sikit asal usul PK ni...sape dia sebenarnya...kenapa dia leh jadi kuat sangat
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon May 03, 2010 6:47 am

warrior
hmmmm..pendekar kebal membe baik wong mo gei or wang wuji nama sebenar lian bing kot..
die memang baik cuma dalam penghayatan hikmat si wang wuji lagi upgrade dari dier jadi aweks pun manyak cari wang wuji jadi cemburu tahap cipan arr sebab die orang wudang dari situ bley rujuk wang wuji ep 1 -12

________________________________________________


Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon May 03, 2010 6:50 am

selepas die berlatih hikamt sembilan maut hasil dari bapak dier lian pi xie tur jadi arr camtu jahat
tapi kalo bro tengok wang wuji si tony wong cuba gabungkan seme citer ..
aku dah cuba wat rumusan setakat ni ar sepanjang penglibatan aku dalam komik nie..
kalau ader kesilapan bley tegur

________________________________________________


Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sat May 08, 2010 9:00 pm

mcm mn cara aku boleh download komik lingkaran terkunci,drunken master dan singa ganas....aku nak baca pasal pendekar kebal ni la...tolong aku wahai para sahabat semua
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun May 09, 2010 11:45 pm

aku raser payah skit kot tapi cube try king komik ader tak

________________________________________________


Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon May 10, 2010 8:25 am

mn nak cari king komik tu?
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon May 10, 2010 11:47 am

tengok web kingcomics.com arr bro rasernyer de lagi kot

________________________________________________


Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Tue May 11, 2010 6:34 pm

web site ni ke bro...aku try cari tak de la...nak tanya la..mcm mn pendekar kebal boleh dapat parut pada muka dia
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Wed May 12, 2010 12:41 pm

MONTOK TOREH MUKER DIER
dalam ep lingkaran terkunci ep 84....pasal si montok aka wang lin telah toreh pakai pisau sakti kecik jer pisau tu

________________________________________________


Back to top Go down
Maharaja CrossFire
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 978,200/$2,483 200
Number of posts : 24940
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun Jun 20, 2010 6:16 pm

oo mcm tu yer... citer lingkaran terkunci tu sambungan kungfu wang wuji la..
PNA nape ko x pernah citer.. ? sal ape montok toreh muka dia pakai pisau...?

________________________________________________
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun Jun 20, 2010 6:35 pm

hahaha..pasal maser tu PK nak amik harta tibet ...tak silap aku pedang yang kene toreh kat muka anak pedang harta karun tu

________________________________________________


Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Sun Jun 20, 2010 6:36 pm

itu citer lingkaran terkunci tak silap ep 84 aku try balik cari kat kampung

________________________________________________


Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Mon Jun 21, 2010 11:42 pm

arghh...tensen tul la aku...mn nak cari buku lingkaran terkunci ni...aku nak tau pasal pendekar kebal..apasal dia sibuk nak jadi dewata
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Tue Jun 22, 2010 9:24 am

asalnyer dulu nak kalah kan wong mo gei aka wang wu ji lagipun nak jadi terhebat di dunia die terpaksa lepaskan awek die dewi ayu kepada chek fai aka ketua kump. mentari

________________________________________________


Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Tue Jun 22, 2010 9:26 am

kagi satu watak chek fai aka ketua kump mentari dalam citer ni tak banyak persamaan..
watak PK NIE Mmemang misteri n dalam jejak wira lamer versi hong kong memang banyak dier muncul...bley kater dier ni protagonis setan dalam komik tony wong

________________________________________________


Back to top Go down
Pendekar Kebal
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar



Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 31,600 / $ 31,600
Number of posts : 1574

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   Wed Jun 23, 2010 2:07 pm

PK ni memang giler dan dasat...banyak tul watak dia kuar dalam komik2 hong kong ni...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: KUNG FU WANG WU JI   

Back to top Go down
 
KUNG FU WANG WU JI
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 19Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11 ... 19  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wiratunggallegacy :: Perbincangan Komik Hong Kong /Hong Kong comics Discussion :: King Comics-
Jump to: