HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Sambungan Kuasa Tinju

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 20 ... 39  Next

Kuasa Tinju Mana Paling Menggemparkan?
Tinju Maut Pendekar Laut
64%
 64% [ 58 ]
Tinju Maut Paus
13%
 13% [ 12 ]
Tinju Maut Jerung Gergasi
8%
 8% [ 7 ]
Tinju Kitaran Roda Asura
9%
 9% [ 8 ]
Tinju Phoenix
2%
 2% [ 2 ]
Tinju Harimau Kumbang (Trojan)
3%
 3% [ 3 ]
Total Votes : 90
 

AuthorMessage
Neraka Bulan
50 Petala Langit (500,000HP)
50 Petala Langit (500,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 50
Senjata Utama : Tiada Senjata

PostSubject: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 12:45 am

Salam semua.. Smile

Errr, tujuan aku membuka topik ini adalah untuk memperbincangkan kuasa atau hikmat yg berasaskan tinju tunggal a.k.a tumbukan tunggal. Sepertimana yg kita tahu, antara tinju2 yg popular di PL dan siri WT adalah:

a)Tinju Maut Pendekar Laut
b)Tinju Maut Paus
c)Tinju Makhkota
d)Tinju Tunggal Neraka
e)Tinju Dunia Paus
f)Tinju Pasir Gurun
g)Tinju Maut Ubur-ubur
h)Tinju Maut Thien Wu
Persoalannya,apakah yg membezakan antara tinju2 di atas??Bagaimanakah mekanisme kuasa yg terhasil daripada tinju2 tersebut??Apa yg membuatkan Tinju Maut Pendekar Laut dan Tinju Maut Paus begitu popular dan berkuasa sekali??

Aku dapati hikmat2 berasaskan tinju ini tiada keunikannya yg tersendiri tidak seperti hikmat2 yg lain. Mekanismenya begitu mudah, yakni tumbuk sahaja ke arah pihak lawan.....Jika dibanding dgn hikmat di bawah, kuasa tinju tampak biasa sekali:

a)Hikmat Asura: Boleh menumbuhkan tumbuh2han
Menukarkan pokok menjadi burung
Merawat kecederaan
Menganalisis serta meniru hikamat pihak lawan
b)Tetakan Infiniti Nga Pi: Guna jari kelingking je habis badan pihak lawan berlubang Laughing
c)Tikaman Sembilan Dosa: Guna jari telujuk saja habis keluar segala lipas,lipan dll menatang daripada badan pihak lawan
d)Tikaman Maut Pendekar Laut: Keluar aura pedang yg tak terhingga
e)Pedang Neraka: Pedang muncul dari kedua-dua belah tangan
f)Pedang Sendo:Rujuk kepada tikaman maut pendekar laut
g)Tinju Peluru Supersonik/Tinju Pemusnah Angkasa: Hahh!!,ini walaupun kuasa tinju tetapi ada keunikannya yg tersendiri.
Sekali lancar beribu-ribu tumbukan muncul dalam sekelip mata..

Jom bincangkan :cheers:
Back to top Go down
saif.xv
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 1561
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 4:06 am

Neraka Bulan wrote:
Salam semua.. Smile

Errr, tujuan aku membuka topik ini adalah untuk memperbincangkan kuasa atau hikmat yg berasaskan tinju tunggal a.k.a tumbukan tunggal. Sepertimana yg kita tahu, antara tinju2 yg popular di PL dan siri WT adalah:

a)Tinju Maut Pendekar Laut
b)Tinju Maut Paus
c)Tinju Makhkota
d)Tinju Tunggal Neraka
e)Tinju Dunia Paus
f)Tinju Pasir Gurun
g)Tinju Maut Ubur-ubur
h)Tinju Maut Thien Wu
Persoalannya,apakah yg membezakan antara tinju2 di atas??Bagaimanakah mekanisme kuasa yg terhasil daripada tinju2 tersebut??Apa yg membuatkan Tinju Maut Pendekar Laut dan Tinju Maut Paus begitu popular dan berkuasa sekali??

Aku dapati hikmat2 berasaskan tinju ini tiada keunikannya yg tersendiri tidak seperti hikmat2 yg lain. Mekanismenya begitu mudah, yakni tumbuk sahaja ke arah pihak lawan.....Jika dibanding dgn hikmat di bawah, kuasa tinju tampak biasa sekali:
a)Hikmat Asura: Boleh menumbuhkan tumbuh2han
Menukarkan pokok menjadi burung
Merawat kecederaan
Menganalisis serta meniru hikamat pihak lawan
b)Tetakan Infiniti Nga Pi: Guna jari kelingking je habis badan pihak lawan berlubang Laughing
c)Tikaman Sembilan Dosa: Guna jari telujuk saja habis keluar segala lipas,lipan dll menatang daripada badan pihak lawan
d)Tikaman Maut Pendekar Laut: Keluar aura pedang yg tak terhingga
e)Pedang Neraka: Pedang muncul dari kedua-dua belah tangan
f)Pedang Sendo:Rujuk kepada tikaman maut pendekar laut
g)Tinju Peluru Supersonik/Tinju Pemusnah Angkasa: Hahh!!,ini walaupun kuasa tinju tetapi ada keunikannya yg tersendiri.
Sekali lancar beribu-ribu tumbukan muncul dalam sekelip mata..

Jom bincangkan :cheers:


ada woo dia punya keunikan.. PL mesti la lancarkan Tinju Maut PL.. Orga lak mesti la ngan Tinju Maut Paus dia.. Tinju Pasir Gurun lak Feisha pahtu Tinju Maut Ubur-Ubur di Dewa Hodoh punya kan..

setiap satu Tinju ni adalah hasil usaha jaguh tu sendirik.. penghayatan setiap kuasa tinju tuh adalah pada diri masing.. aku x pernah pun dgr PL try guna Tinju Paus.. Orga lak guna Tinju Maut PL utk serang musuh dia.. biasanya setiap jaguh2 ni try x nak guna hikmat jaguh2 lain sbb mcm akan menjatuhkan maruahnya.. tp ada gak jaguh2 yg try menggabungkan hikmat2 jaguh2 lain utk mempertingkatkan hikmatnya(kes Tornado guna hikmat harimau Kumbang ngan Topeng Perak.. tp Topeng Perak kedekut Himat Asura nya.. heh).. ada gak yg menterbalikkan hikmat sedia ada dgn tujuan yg sama(kes Kitab Damo).. tp ini citer lain.. sekurang2nya diorang ada usaha utk merempuh batasan kuasa yg ada..

berbalik kpd fakta Encik Neraka Bulan mengenai tinju2 yg tidak unik ini.. saya merasakan setiap tinju tersebut mengandungi intipati kuasa yg berlainan yg mana mengandungi perasaan penghayatan yg berbeza...PL, Paichow, Orga, Harimau Kumbang.. tinju2 yg berbeza berdasarkan kisah hidup mereka.. Hope(rujuk WT Phoenix) kuasa tinju beliau iaitu Tinju Pemusnah Angkasa adalah lebih kurang sama ngan Tinju Peluru Supersonic.. ada gosip mengatakan bahawa itu adalah Tinju Maut PL.. tp berdasarkan pengamatan aku.. Tinju Maut PL xdak pun dilancarkan sampai 3000-5000 tumbukan dlm sekali serangan.. jd ia lebih kepada gaya serangan Tinju Peluru Supersonik.. tp WT+WT Infiniti+WTPL xdak pun kena mengena ngan WT Phoenix.. cuma pada awal cerita ada dikisahkan sedikit pasal zaman wunan.. sikit jer.. eh.. aku dah merepek kemana ni.. hekhekhek.. kesimpulannya.. kuasa tinju amatlah dahsyat dan menggerunkan kalau betul cara penghayatan dan gaya serangannya.. heh
Back to top Go down
Dewa Hodoh
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 1,495,100 / $ 1,665,100
Number of posts : 8106
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 10:36 am

Bezanya senang je..Semangat Tinju lain2..aura lain2..

________________________________________________


Back to top Go down
*Fara ZONAN*
99 Petala'Langit Aliran'Kuasa'999,999HP
99 Petala'Langit Aliran'Kuasa'999,999HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 100,100 $
Number of posts : 3442
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
20/100  (20/100)
Penghayatan Kuasa:
20/100  (20/100)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 12:38 pm

saif.xv wrote:
Neraka Bulan wrote:
Salam semua.. Smile

Errr, tujuan aku membuka topik ini adalah untuk memperbincangkan kuasa atau hikmat yg berasaskan tinju tunggal a.k.a tumbukan tunggal. Sepertimana yg kita tahu, antara tinju2 yg popular di PL dan siri WT adalah:

a)Tinju Maut Pendekar Laut
b)Tinju Maut Paus
c)Tinju Makhkota
d)Tinju Tunggal Neraka
e)Tinju Dunia Paus
f)Tinju Pasir Gurun
g)Tinju Maut Ubur-ubur
h)Tinju Maut Thien Wu
Persoalannya,apakah yg membezakan antara tinju2 di atas??Bagaimanakah mekanisme kuasa yg terhasil daripada tinju2 tersebut??Apa yg membuatkan Tinju Maut Pendekar Laut dan Tinju Maut Paus begitu popular dan berkuasa sekali??

Aku dapati hikmat2 berasaskan tinju ini tiada keunikannya yg tersendiri tidak seperti hikmat2 yg lain. Mekanismenya begitu mudah, yakni tumbuk sahaja ke arah pihak lawan.....Jika dibanding dgn hikmat di bawah, kuasa tinju tampak biasa sekali:
a)Hikmat Asura: Boleh menumbuhkan tumbuh2han
Menukarkan pokok menjadi burung
Merawat kecederaan
Menganalisis serta meniru hikamat pihak lawan
b)Tetakan Infiniti Nga Pi: Guna jari kelingking je habis badan pihak lawan berlubang Laughing
c)Tikaman Sembilan Dosa: Guna jari telujuk saja habis keluar segala lipas,lipan dll menatang daripada badan pihak lawan
d)Tikaman Maut Pendekar Laut: Keluar aura pedang yg tak terhingga
e)Pedang Neraka: Pedang muncul dari kedua-dua belah tangan
f)Pedang Sendo:Rujuk kepada tikaman maut pendekar laut
g)Tinju Peluru Supersonik/Tinju Pemusnah Angkasa: Hahh!!,ini walaupun kuasa tinju tetapi ada keunikannya yg tersendiri.
Sekali lancar beribu-ribu tumbukan muncul dalam sekelip mata..

Jom bincangkan :cheers:


ada woo dia punya keunikan.. PL mesti la lancarkan Tinju Maut PL.. Orga lak mesti la ngan Tinju Maut Paus dia.. Tinju Pasir Gurun lak Feisha pahtu Tinju Maut Ubur-Ubur di Dewa Hodoh punya kan..

setiap satu Tinju ni adalah hasil usaha jaguh tu sendirik.. penghayatan setiap kuasa tinju tuh adalah pada diri masing.. aku x pernah pun dgr PL try guna Tinju Paus.. Orga lak guna Tinju Maut PL utk serang musuh dia.. biasanya setiap jaguh2 ni try x nak guna hikmat jaguh2 lain sbb mcm akan menjatuhkan maruahnya.. tp ada gak jaguh2 yg try menggabungkan hikmat2 jaguh2 lain utk mempertingkatkan hikmatnya(kes Tornado guna hikmat harimau Kumbang ngan Topeng Perak.. tp Topeng Perak kedekut Himat Asura nya.. heh).. ada gak yg menterbalikkan hikmat sedia ada dgn tujuan yg sama(kes Kitab Damo).. tp ini citer lain.. sekurang2nya diorang ada usaha utk merempuh batasan kuasa yg ada..

berbalik kpd fakta Encik Neraka Bulan mengenai tinju2 yg tidak unik ini.. saya merasakan setiap tinju tersebut mengandungi intipati kuasa yg berlainan yg mana mengandungi perasaan penghayatan yg berbeza...PL, Paichow, Orga, Harimau Kumbang.. tinju2 yg berbeza berdasarkan kisah hidup mereka.. Hope(rujuk WT Phoenix) kuasa tinju beliau iaitu Tinju Pemusnah Angkasa adalah lebih kurang sama ngan Tinju Peluru Supersonic.. ada gosip mengatakan bahawa itu adalah Tinju Maut PL.. tp berdasarkan pengamatan aku.. Tinju Maut PL xdak pun dilancarkan sampai 3000-5000 tumbukan dlm sekali serangan.. jd ia lebih kepada gaya serangan Tinju Peluru Supersonik.. tp WT+WT Infiniti+WTPL xdak pun kena mengena ngan WT Phoenix.. cuma pada awal cerita ada dikisahkan sedikit pasal zaman wunan.. sikit jer.. eh.. aku dah merepek kemana ni.. hekhekhek.. kesimpulannya.. kuasa tinju amatlah dahsyat dan menggerunkan kalau betul cara penghayatan dan gaya serangannya.. heh


siap ada gosip tuu...sape yg bergosip tu?

wah research kau ni sungguh bermakna, tetapi lain kali jgn merepek2 lg ok. rumusan yg menarik
Back to top Go down
Neraka Bulan
50 Petala Langit (500,000HP)
50 Petala Langit (500,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 50
Senjata Utama : Tiada Senjata

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 12:54 pm

Tak silap aku gosip itu datangnya dari Felix..... 👽
Back to top Go down
Neraka Bulan
50 Petala Langit (500,000HP)
50 Petala Langit (500,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 50
Senjata Utama : Tiada Senjata

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 1:00 pm

saif.xv wrote:


ada woo dia punya keunikan.. PL mesti la lancarkan Tinju Maut PL.. Orga lak mesti la ngan Tinju Maut Paus dia.. Tinju Pasir Gurun lak Feisha pahtu Tinju Maut Ubur-Ubur di Dewa Hodoh punya kan..

setiap satu Tinju ni adalah hasil usaha jaguh tu sendirik.. penghayatan setiap kuasa tinju tuh adalah pada diri masing.. aku x pernah pun dgr PL try guna Tinju Paus.. Orga lak guna Tinju Maut PL utk serang musuh dia.. biasanya setiap jaguh2 ni try x nak guna hikmat jaguh2 lain sbb mcm akan menjatuhkan maruahnya.. tp ada gak jaguh2 yg try menggabungkan hikmat2 jaguh2 lain utk mempertingkatkan hikmatnya(kes Tornado guna hikmat harimau Kumbang ngan Topeng Perak.. tp Topeng Perak kedekut Himat Asura nya.. heh).. ada gak yg menterbalikkan hikmat sedia ada dgn tujuan yg sama(kes Kitab Damo).. tp ini citer lain.. sekurang2nya diorang ada usaha utk merempuh batasan kuasa yg ada..

berbalik kpd fakta Encik Neraka Bulan mengenai tinju2 yg tidak unik ini.. saya merasakan setiap tinju tersebut mengandungi intipati kuasa yg berlainan yg mana mengandungi perasaan penghayatan yg berbeza...PL, Paichow, Orga, Harimau Kumbang.. tinju2 yg berbeza berdasarkan kisah hidup mereka.. Hope(rujuk WT Phoenix) kuasa tinju beliau iaitu Tinju Pemusnah Angkasa adalah lebih kurang sama ngan Tinju Peluru Supersonic.. ada gosip mengatakan bahawa itu adalah Tinju Maut PL.. tp berdasarkan pengamatan aku.. Tinju Maut PL xdak pun dilancarkan sampai 3000-5000 tumbukan dlm sekali serangan.. jd ia lebih kepada gaya serangan Tinju Peluru Supersonik.. tp WT+WT Infiniti+WTPL xdak pun kena mengena ngan WT Phoenix.. cuma pada awal cerita ada dikisahkan sedikit pasal zaman wunan.. sikit jer.. eh.. aku dah merepek kemana ni.. hekhekhek.. kesimpulannya.. kuasa tinju amatlah dahsyat dan menggerunkan kalau betul cara penghayatan dan gaya serangannya.. heh

Kecuali Wunan, kerana dia jenis yg suka mempelajari hikmat org lain serta menggunakannya tanpa segan silu. Wunan ni memamng jaguh yg cukup versatile sekali



Yup tidak dinafikan kuasa tinju amatlah dasyat tapi keunikannya/mekanismenye tidak dapat dilihat dgn mata kasar. Cuma tak silap aku, Tinju Maut Pendekar Laut berfungsi dgn mengalihkan kuasa letupan yg tak terhingga di dalam badan lawan kan??Bagaimana dgn tinju2 yg lain???
Back to top Go down
Dewa Hodoh
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 1,495,100 / $ 1,665,100
Number of posts : 8106
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 1:12 pm

Tinju..mcm kita menumbuk seseorang..tahap kesakitan & ancaman berbeza mengikut intipati & semangat tinju..

________________________________________________


Back to top Go down
Neraka Bulan
50 Petala Langit (500,000HP)
50 Petala Langit (500,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 50
Senjata Utama : Tiada Senjata

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 1:19 pm

Demon_Zuten wrote:
Tinju..mcm kita menumbuk seseorang..tahap kesakitan & ancaman berbeza mengikut intipati & semangat tinju..

Tinju mike tyson mempunyai tahap kesakitan yg paling kuat sekali :lol!:
Back to top Go down
saif.xv
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 1561
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 1:28 pm

Neraka Bulan wrote:
Demon_Zuten wrote:
Tinju..mcm kita menumbuk seseorang..tahap kesakitan & ancaman berbeza mengikut intipati & semangat tinju..

Tinju mike tyson mempunyai tahap kesakitan yg paling kuat sekali :lol!:

Mike Tyson pon leh masuk ek.. hekhekhek..
Back to top Go down
Dewa Hodoh
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 1,495,100 / $ 1,665,100
Number of posts : 8106
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 1:29 pm

kenapa tak sebut Mohd Ali skali..?

________________________________________________


Back to top Go down
saif.xv
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 1561
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 4:56 pm

Demon_Zuten wrote:
Tinju..mcm kita menumbuk seseorang..tahap kesakitan & ancaman berbeza mengikut intipati & semangat tinju..

Tinju bukanlah suatu aliran yg sama dgn tumbukan.. basic ni..
x sedap woo kalo tukaq jadi Tumbukan Maut Pendekar Laut.. x nampak kedahsyatannya lagi..
Back to top Go down
Dewa Hodoh
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 1,495,100 / $ 1,665,100
Number of posts : 8106
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 6:37 pm

aku sebut macam..aku tak sebut sama..dapat beza tak..?

________________________________________________


Back to top Go down
saif.xv
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 1561
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 6:58 pm

Demon_Zuten wrote:
aku sebut macam..aku tak sebut sama..dapat beza tak..?

iskh budak nih.. sama la mengong..
Back to top Go down
Dewa Hodoh
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 1,495,100 / $ 1,665,100
Number of posts : 8106
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 7:00 pm

statement aku tu baca btul2..haha

________________________________________________


Back to top Go down
Raja Kejora
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 870,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 870,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 225,200 / $ 225,200
Number of posts : 17325
Senjata Utama : Perisai Robot Pemusnah Dewa

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 8:14 pm

aku suka

tinju bintang bertujuh
tinju kitaran roda
Back to top Go down
saif.xv
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 1561
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 8:56 pm

Demon_Zuten wrote:
statement aku tu baca btul2..haha

ok daa...
Back to top Go down
saif.xv
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 1561
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 8:57 pm

RajaKejora wrote:
aku suka

tinju bintang bertujuh
tinju kitaran roda

Tinju2 yg best..
Back to top Go down
Raja Kejora
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 870,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 870,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 225,200 / $ 225,200
Number of posts : 17325
Senjata Utama : Perisai Robot Pemusnah Dewa

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Sun Apr 06, 2008 9:28 pm

mesti r......best..
Back to top Go down
saif.xv
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 1561
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Mon Apr 07, 2008 9:01 am

mcm xdak topik je dah nak ckp..

hah.. aku nak tanya nih.. kenapa time seseorang jaguh tuh nak lancarkan serangan tinju beliau.. kenapa mesti aim kat perut?? hah..

pd firasat aku.. itu adlh titik kelemahan manusia.. korang pernah rasa mcm mana rasa senak perut kene tumbuk ngan adik korang ker?? heh.. mmng sedap sampai bercucuran ayaq mataku..
Back to top Go down
Wunan Lionheart
1000,000HP Aliran'Kuasa 100,000,000HP
1000,000HP Aliran'Kuasa 100,000,000HP
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : 100,000,000
Number of posts : 120541
Senjata Utama : Juara Tempur Neraka

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Mon Apr 07, 2008 9:56 am

Sume Tinju2 dalam komik ni same jer.. xder beza pon.. cuma beza pada tulisan jer..
ape2 pon...

TINJU MAUT PENDEKAR LAUT PALING BEST!!


________________________________________________
..AKULAH DIKTATOR SEJATI ...

Back to top Go down
Dewa Hodoh
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 1,495,100 / $ 1,665,100
Number of posts : 8106
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Mon Apr 07, 2008 10:31 am

wah..hebat lionheart...caya lah..

okeh..jawapan nya..perut memainkan peranan penting dalam badan..untuk mengawal pernafasan & kuasa..mcm kita bernafas jugak la..kena kawal..satu lagi kat perut tepi2 tu adalah tulang rusuk..kalau patah merana la..

________________________________________________


Back to top Go down
saif.xv
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 1561
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Mon Apr 07, 2008 12:23 pm

ok2.. aku ok lg.. kiranya tulang aku x patah.. pernafasan aku masih teratur.. huh.. mmng dahsyat tumbukan adik aku tuh.. tanpa aku sedari dia menyerang aku dgn kuasa terhebatnya..ok2.. aku curik megi goreng dia.. tp xperlu la serang aku dgn kuasa terhebatnya.. seb bek aku ada hikmat kebal.. huh..
Back to top Go down
Dewa Hodoh
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 500,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 1,495,100 / $ 1,665,100
Number of posts : 8106
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Mon Apr 07, 2008 2:39 pm

Yang kau curi sapa suruh..kan dah kena..

Kuasa Tinju mana yang paling mengancam..?

________________________________________________


Back to top Go down
saif.xv
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 1561
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Tue Apr 08, 2008 12:43 am

Tinju Maut Pendekat Laut ler.. dari segi kuasa ancaman ngan kuasa pemusnah.. mmng x dpt dinafikan kekuatannya sungguh mengasyikkan.. heh.. tp jgn pandang rendah pada kuasa2 Tinju yg len.. mcm Tinju Maut Paus.. huh..

adakah Tinju Maut Pendekar Laut = Tinju Maut Pemusnah Keramat ??
Back to top Go down
Neraka Bulan
50 Petala Langit (500,000HP)
50 Petala Langit (500,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 50
Senjata Utama : Tiada Senjata

PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   Tue Apr 08, 2008 2:27 am

Tak silap aku Tinju Maut Pendekar Laut berfungsi dgn melancarkan beberapa siri letupan dalam badan pihak lawankan???
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Sambungan Kuasa Tinju   

Back to top Go down
 
Sambungan Kuasa Tinju
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 39Go to page : 1, 2, 3 ... 20 ... 39  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wiratunggallegacy :: Perbincangan Komik Hong Kong /Hong Kong comics Discussion :: Ocean Comics :: Polling Station-
Jump to: