HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Komik apa korang tengah baca sekarang?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 18 ... 32  Next
AuthorMessage
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Wed Aug 19, 2009 7:35 am

Maharaja Asura wrote:
sama la kte
tapi cam leh agak2 apa yg blaku

mungkin sebab kita ni cepat tangkap carita tu,hahaha
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Wed Aug 19, 2009 8:01 am

hahahha tp tetap bengang napa diorang tak terjemahkan je
pastu terbitkan
aku nak beli dan baca dan paham

________________________________________________



Back to top Go down
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Wed Aug 19, 2009 8:12 am

Maharaja Asura wrote:
hahahha tp tetap bengang napa diorang tak terjemahkan je
pastu terbitkan
aku nak beli dan baca dan paham

tu la pasal,rugi betul la...hehehe
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Wed Aug 19, 2009 8:46 am

cerita tambahan Pai Quenqon tu ada plak
tensen btul

________________________________________________



Back to top Go down
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Wed Aug 19, 2009 10:09 am

Maharaja Asura wrote:
cerita tambahan Pai Quenqon tu ada plak
tensen btul

mungkin sebab ada 2 part,tu la diterjemah tu,hahaha
Back to top Go down
Pai Quenqon
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : Bankrupt
Number of posts : 53967
Senjata Utama : Juara Tempur

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Wed Aug 19, 2009 6:49 pm

ehh citer pasal aku ker emm tu laa..pelik kan padahal kluaran nye pun tak jauh sgr dri citer tmbhn psal aku nie huhu....

________________________________________________


LIVE FOR NOTHING...OR DIE FOR SOMETHING
Back to top Go down
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Wed Aug 19, 2009 7:44 pm

Pai Quenqon wrote:
ehh citer pasal aku ker emm tu laa..pelik kan padahal kluaran nye pun tak jauh sgr dri citer tmbhn psal aku nie huhu....

mungkin keturunan Kerabat Diraja Pai,tu la diterjemah tu,hehehe
Back to top Go down
Pai Quenqon
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : Bankrupt
Number of posts : 53967
Senjata Utama : Juara Tempur

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Wed Aug 19, 2009 7:46 pm

emm tu laa...yg side stry dah diorg dah tak kuarjkan da

________________________________________________


LIVE FOR NOTHING...OR DIE FOR SOMETHING
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Wed Aug 19, 2009 8:11 pm

yg lain pun keturunan kerabat diraja pai gak :dedown:

________________________________________________



Back to top Go down
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Wed Aug 19, 2009 8:22 pm

Maharaja Asura wrote:
yg lain pun keturunan kerabat diraja pai gak :dedown:

hahaha,mungkin terlupa la tu dorang terjemah,atau malas...hehehe
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Wed Aug 19, 2009 8:47 pm

geram tol aku xreti baca bahasa cina~haih kenapa la aku xmasuk kelas mandarin noo

________________________________________________



Back to top Go down
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 7:43 am

Maharaja Asura wrote:
geram tol aku xreti baca bahasa cina~haih kenapa la aku xmasuk kelas mandarin noo

kalau la aku pun pandai baca cina ni,kan bagus..hehe
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 10:18 am

mmg..kalau x skrg kte da bertahun2 advance dari segi update baca WT..
macam beza baca manga kat onemanga ngan cuma baca yg bahasa melayu..bape tahun kena tinggal

________________________________________________



Back to top Go down
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 12:02 pm

Maharaja Asura wrote:
mmg..kalau x skrg kte da bertahun2 advance dari segi update baca WT..
macam beza baca manga kat onemanga ngan cuma baca yg bahasa melayu..bape tahun kena tinggal

tu la,memang kita baca yg latest la skrg WT ni kalau faham cina ni...hehehe
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 2:59 pm

tapi kte xpaham..jadi kena sabar ajela

aku tgh baca WTF ni ulang2...sambil baca warlord cina...xsabar :dedown:

________________________________________________



Back to top Go down
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 3:04 pm

Maharaja Asura wrote:
tapi kte xpaham..jadi kena sabar ajela

aku tgh baca WTF ni ulang2...sambil baca warlord cina...xsabar :dedown:

aku stop masa PL lawan LEO,skrg aku dgn sabar la tengok WTF malay,hehehe
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 3:08 pm

huhu aku xtahan,aku baca sme smpi latest issue

________________________________________________



Back to top Go down
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 3:12 pm

Maharaja Asura wrote:
huhu aku xtahan,aku baca sme smpi latest issue

aku pun dulu gitu masa WTPL...hehehe
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 3:25 pm

tatahan menunggu la Dark :cutedie:

________________________________________________



Back to top Go down
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 3:30 pm

Maharaja Asura wrote:
tatahan menunggu la Dark :cutedie:

hahaha,aku faham..... :tu:
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 4:20 pm

tgh baca One Piece berkali2~

terhebat la story diorang nih throw noo :bubble: :mess :cry2

________________________________________________



Back to top Go down
DarK^ZoGuN
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 730,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 98,500 / $ 98,500
Number of posts : 11569
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 4:47 pm

Maharaja Asura wrote:
tgh baca One Piece berkali2~

terhebat la story diorang nih throw noo :bubble: :mess :cry2

EICHIRO ODA MEMANG BEST LA...HEBAT BETUL DIA BUAT KOMK NI
Back to top Go down
Pai Quenqon
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : Bankrupt
Number of posts : 53967
Senjata Utama : Juara Tempur

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 8:48 pm

aku bca blk PL gen 3huhu pnjm dri PLU huhu

________________________________________________


LIVE FOR NOTHING...OR DIE FOR SOMETHING
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 9:23 pm

bukan kau nye koleksi complete ke PQ?

________________________________________________



Back to top Go down
Pai Quenqon
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : Bankrupt
Number of posts : 53967
Senjata Utama : Juara Tempur

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   Thu Aug 20, 2009 9:30 pm

yer komplete tapi kat kg nie aku rasa bsn hri tue pas hntr dia..aku rmpak buku dia hohohoho

________________________________________________


LIVE FOR NOTHING...OR DIE FOR SOMETHING
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Komik apa korang tengah baca sekarang?   

Back to top Go down
 
Komik apa korang tengah baca sekarang?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 4 of 32Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 18 ... 32  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wiratunggallegacy :: Perbincangan Komik Hong Kong /Hong Kong comics Discussion :: Other HK's Comics-
Jump to: