HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next
AuthorMessage
albar
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 300,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 300,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 8,900 / $8,900
Number of posts : 5690
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Fri Oct 17, 2008 2:46 pm

Mafilax wrote:
alam perwira 1 ada lagi ke? rindu lak ngan komik feveret aku yg dah di musnahkan nih

mmg best komik alam perwira ni..kau langgan je guna pos..
Back to top Go down
rockerzinc
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 250,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 250,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 4500
Number of posts : 5509
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
5/100  (5/100)
Penghayatan Kuasa:
0/100  (0/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Fri Oct 17, 2008 4:29 pm

mana nak cari botang nya albar
Back to top Go down
Pai_Wunan7
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 830,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 830,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : aku akan sedekah harta aku kepada yg berhak saja...!
Number of posts : 14983
Senjata Utama : Juara Tempur Neraka

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Sat Oct 18, 2008 8:27 am

tetra wrote:
kalau korg nak beli komik2 tony wong cam alam perwira ke juara wira..

gi ke jln chan sow lin tu..tmpat pengedar tu..kalau masih ade lagi stok la..

aku selalu gi situ untuk dapatkan komik2 lame yang aku xdapt beli mase belajo dolu..
diorang ada jual ker...bukan edar je ker?

________________________________________________
Back to top Go down
albar
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 300,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 300,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 8,900 / $8,900
Number of posts : 5690
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Sat Oct 18, 2008 3:57 pm

rockerzinc wrote:
mana nak cari botang nya albar

kdg2 ader kt muka surat belakang setiap komik keluaran Tony Wong..
cam keluran yg terbaru JWVB ni episod 374 kt belakang dia ade borang langganan tu.
borang tu kau photostat pn tkpe..
Back to top Go down
DeSeRt RaBBiT
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : admin2 lain tolong bayarkan
Number of posts : 9680
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Sat Oct 18, 2008 5:01 pm

kat mana lagi wei tempat jual buku jilid HK kat penang nih?
penat mencari dah...
Back to top Go down
lanwugi
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 450,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 450,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 120,000/191,000
Number of posts : 6144
Senjata Utama : P.Raksasa Syaitan I

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
40/100  (40/100)
Penghayatan Kuasa:
40/100  (40/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Mon Oct 20, 2008 8:20 am

ni kat melaka aaa:

1) jalan bunga raya, bdr melaka. ada dua kedai mamak. masing masing selang sebuah kedai je.
2) kedai buku pustaka seri kancil, emporium great wall kat ngan RHB bank tu.
3) my news kat pasaraya tesco.
4) my news kat melaka central.
5) my news kat pasaraya giant.
6) my news kat pasaraya bintang, bt. berendam.
7) kedai buku apa ntah kat jusco.
8) kedai buku data station kat pekan masjid tanah.
9) kedai surat khabar tepi sekolah dol said kat alor gajah.

tu je yang aku jumpa. kalau ada kat lain lagi masuk aje laa.

________________________________________________


Last edited by lanwugi on Tue Oct 28, 2008 6:42 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
rockerzinc
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 250,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 250,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 4500
Number of posts : 5509
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
5/100  (5/100)
Penghayatan Kuasa:
0/100  (0/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Mon Oct 20, 2008 9:00 am

ni plak senarai kat kangar,perlis yang aku selalu pegi..
1>kedai first touch sebelah klinik amende ntah
2>kedai pustaka aman kat kfc aneka
3>kedai speed arrow.apek cina tu selalu gtaw aku kalau ade komik lama hehhehe
4>kedai kat dalam di store n belakang the store gerai bese jer...tapi leh la nak usha awek
hehehhe
5>kedai kat depan the store kassim bookstore tak silap aku kot
sebelah dia pon ader gak kedai komik.
6>kedaibelakang dia kedai mamak muslim kot hehehe.jual buku pelajaran lama-lama n
komik lama lama
7>kedai terbaru yang aku jumpa kat selekoh kangar..lom masuk agi tapi der singboard tulih
sedia menjual dan membeli komik komik lama..bawah tulisan cina hahhah tak taw la aku
Back to top Go down
albar
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 300,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 300,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 8,900 / $8,900
Number of posts : 5690
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Tue Oct 21, 2008 4:07 pm

lanwugi wrote:
ni kat melaka aaa:

1) jalan bunga raya, bdr melaka. ada dua kedai mamak. masing masing selang sebuah kedai je.
2) kedai buku thai kuang, emporium great wall kat ngan RHB bank tu.
3) my news kat pasaraya tesco.
4) my news kat melaka central.
5) my news kat pasaraya giant.
6) my news kat pasaraya bintang, bt. berendam.
7) kedai buku apa ntah kat jusco.
8) kedai buku data station kat pekan masjid tanah.
9) kedai surat khabar tepi sekolah dol said kat alor gajah.

tu je yang aku jumpa. kalau ada kat lain lagi masuk aje laa.

aku tambah lagi satu tmpat kt Melaka

10) U-center kt Bukit Beruang dekat ngan kawasan multimedia universiti (MMU)
Back to top Go down
tetra
26 Petala Langit (260,000HP)
26 Petala Langit (260,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 26
Senjata Utama : Tiada Senjata

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Tue Oct 28, 2008 3:03 am

Pai_Wunan7 wrote:
tetra wrote:
kalau korg nak beli komik2 tony wong cam alam perwira ke juara wira..

gi ke jln chan sow lin tu..tmpat pengedar tu..kalau masih ade lagi stok la..

aku selalu gi situ untuk dapatkan komik2 lame yang aku xdapt beli mase belajo dolu..
diorang ada jual ker...bukan edar je ker?


diorg ade jual..tp kalo ko first time pegi konfirm ko sendiri xcaya tu kedainye..aku pon mule2 confuse jugak nak masuk..
Back to top Go down
AsuraPerak
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 750,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 750,000HP
avatar



Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 100
Number of posts : 12437
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Fri Oct 31, 2008 12:44 pm

Ni lak kat ipoh, perak : novelhut, tgkat 3, ipoh parade. Mcm2 dia jual bundle lak tu.. Manga, komik hk, magazine, novel, bku rujukan dan lain2.
Back to top Go down
Ultimate Ji Tenwu
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 650,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 650,000HP
avatar



Level : Tahanan/Banduan
($) : 802,000/1,077,000
Number of posts : 9369
Senjata Utama : Perisai Juara Tempur I

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
20/100  (20/100)
Penghayatan Kuasa:
10/100  (10/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Sun Nov 09, 2008 2:16 pm

kat terengganu susoh nk cr....
tempat y aku slalu beli pustaka seri intan 1 dan 2
kat bndr kuala terengganu
Back to top Go down
rockerzinc
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 250,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 250,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 4500
Number of posts : 5509
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
5/100  (5/100)
Penghayatan Kuasa:
0/100  (0/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Sun Nov 09, 2008 6:05 pm

kat terengganu kalu lepak belah gong badak ko leh cari kat pustaka seri intan pastu batu enam n dekat kustem ader kedai buku satu situ boleh tahan la komik nya walaupon tak nbanyak tapi port aku la
Back to top Go down
rockerzinc
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 250,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 250,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 4500
Number of posts : 5509
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
5/100  (5/100)
Penghayatan Kuasa:
0/100  (0/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Sun Nov 09, 2008 6:07 pm

kat stesen bas terengganu pon ader... Laughing
Back to top Go down
Taipo 13
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : $1, 982,800 / $2, 722,000
Number of posts : 33176
Senjata Utama : Perisai Robot Pemusnah Dewa Lev. III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Wed Nov 19, 2008 12:14 pm

nie kt kwasan aku plak..

- kt kdai bku dkt dgn stesen bas greenwood, gombak
- kt kdat mamak dkt seri gombak
Back to top Go down
chewguyz
22 Petala Langit (220,000HP)
22 Petala Langit (220,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 22
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Fri Nov 21, 2008 5:06 am

kat shah alam aku tau kat alam sentral la.tu jilid2 lama ada tp tak tau la complete ke tak pasal dah lama tak gi sana
Back to top Go down
Taipo 13
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : $1, 982,800 / $2, 722,000
Number of posts : 33176
Senjata Utama : Perisai Robot Pemusnah Dewa Lev. III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Fri Nov 21, 2008 10:39 am

kt seri manjung, perak..
- kdai buku alam bacaria
- kdai buku kt pasar mjung
- kdai buku setiawan
Back to top Go down
Pai_Wunan7
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 830,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 830,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : aku akan sedekah harta aku kepada yg berhak saja...!
Number of posts : 14983
Senjata Utama : Juara Tempur Neraka

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Thu Dec 11, 2008 1:34 pm

DeSeRt RaBBiT wrote:
kat mana lagi wei tempat jual buku jilid HK kat penang nih?
penat mencari dah...
nko cari kat kedai mamak area penang...mgkin ada...

________________________________________________
Back to top Go down
si KOsONg
si k0s0nG - jAgUh biAsA-biAsA
si k0s0nG - jAgUh biAsA-biAsA
avatar



Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : Pakai Kad Kredit
Number of posts : 10150
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
1000/1000  (1000/1000)
Penghayatan Kuasa:
1000/1000  (1000/1000)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Sat Dec 13, 2008 8:59 am

kat kuantan...

1) kuantan parade..tingkat atas sekali..boleh beli dan boleh sewa..
2) taman kerang..setiap sabtu dan ahad..cuti umum pun ada..dari jam 9pg-12tgh hari..kat sini buku komik lama2 sume ada..bukan jilid tp yang nipis tu..harga?? RM0.50 SEN SATU..tapi aku slalu dapat beli ngan harga RM0.20 SEN SATU..haha

kat kuala lumpur

selain kat pudu yang da di ceritakan oleh member2 lain, kat cineleisure pun ada jugak..tapi berjilid..lengkap dari zaman pendekar laut lg..buku2 lain pun ada jugak..cam dragon ball,naruto,parang gila..dan,err taktercapai dek akal aku nak ingat sume..haha

kat wangsa permai,kepong pun ada banyak buku pendekar laut ngan wira tunggal..tapi berjilid la..boleh beli dan boleh sewa..kat sini kalau ko nak cari buku2 lama terbitan CL boleh je..cam dragon force,the rock,public enemy banyak lagi la..tapi sume tu bukan berjilid..yang nipis punya..dari episod satu sampai la ending..kualiti??ok je lagi..zaman blaja dulu aku slalu lepak sini baca shin chan time tensen ngan assignment..haha

________________________________________________

"..aku ada basikal,muat cuma untuk sorang...tapi xpe..meh bonceng ramai-ramai...sebab kita adik-beradik.."


kita boleh. boleh tengok. semua rintih kasihan. tapi itulah. sekadar rasa. bukan kau. aku juga. tuhan. maaf kami ini masih tidak ada mampunya.


aku da xde basikal
Back to top Go down
Maharaja Xinan
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
avatar



Level : 5 - Timbalan Ketua Empayar
($) : $ 1,213,300 / $ 1,213,300
Number of posts : 23899
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Tue Jan 06, 2009 11:45 pm

kat k.l plak

________________________________________________

Back to top Go down
TopengPerak
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 650,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 650,000HP
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : -400
Number of posts : 9016
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
15/100  (15/100)
Penghayatan Kuasa:
0/100  (0/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Mon Jan 12, 2009 3:07 am

k.l area puduraya ..
kat sne ..
lupe plak kedai tuh ..
heh
Back to top Go down
-LEO-
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 800,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 800,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : 900,000
Number of posts : 13603
Senjata Utama : p. juara Tempur Pemusnah III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
1000/1000  (1000/1000)
Penghayatan Kuasa:
1000/1000  (1000/1000)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Mon Jan 12, 2009 3:36 am

kat pudu tu memang ader...
nama kedai B4 comics..satu ars ngan tempat makan.....memang ader setiap episod..
kat plaza sungei wang pon ader....kat suncomics...
memanh ader semua episod..tinggal cukup duit je nak balun semua...hahahah

________________________________________________
Back to top Go down
Zogun1
1 Petala Langit (10,000HP)
1 Petala Langit (10,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 1
Senjata Utama : Tiada Senjata

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Fri Jan 23, 2009 3:21 pm

Bajet2 baper eh klu nk balun complete PL, PLII ngan PLIII?
Back to top Go down
Pai_Wunan7
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 830,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 830,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : aku akan sedekah harta aku kepada yg berhak saja...!
Number of posts : 14983
Senjata Utama : Juara Tempur Neraka

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Sun Jan 25, 2009 7:22 am

lebih rm300 aku rasa...huh

________________________________________________
Back to top Go down
si KOsONg
si k0s0nG - jAgUh biAsA-biAsA
si k0s0nG - jAgUh biAsA-biAsA
avatar



Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : Pakai Kad Kredit
Number of posts : 10150
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
1000/1000  (1000/1000)
Penghayatan Kuasa:
1000/1000  (1000/1000)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Sun Jan 25, 2009 7:32 am

untuk gen1 dan 2 je da dekat rm400

________________________________________________

"..aku ada basikal,muat cuma untuk sorang...tapi xpe..meh bonceng ramai-ramai...sebab kita adik-beradik.."


kita boleh. boleh tengok. semua rintih kasihan. tapi itulah. sekadar rasa. bukan kau. aku juga. tuhan. maaf kami ini masih tidak ada mampunya.


aku da xde basikal
Back to top Go down
-LEO-
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 800,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 800,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : 900,000
Number of posts : 13603
Senjata Utama : p. juara Tempur Pemusnah III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
1000/1000  (1000/1000)
Penghayatan Kuasa:
1000/1000  (1000/1000)

PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   Thu Jan 29, 2009 7:13 pm

hmmm.aku cube menghitung kalau aku beli PLI,II,III..
adakah sampai ratusan ringgit???

________________________________________________
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.   

Back to top Go down
 
TEMPAT MEMBELI KOMIK YANG TERLEPAS BELI.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 16Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 9 ... 16  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wiratunggallegacy :: Perbincangan Komik Hong Kong /Hong Kong comics Discussion :: Other HK's Comics-
Jump to: