HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
chrishiew
15 Petala Langit (150,000HP)
15 Petala Langit (150,000HP)
avatar

Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 15
Senjata Utama : Tiada Senjata

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Mon Dec 14, 2009 9:01 am

.. harap2 lepas tamat WTF, ada orang akan buat animei PL I, II, III, WT, etc macam "Fung Wan" aka Storm Riders mahupun Naruto .. memang best sekali .. cute blinkeyes
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Mon Dec 14, 2009 9:04 am

WYL pnah cakap dalam interview dalam gempak PL lebih sesuai jad animation/movie
tapi tula
yg menyinar storm riders dan dragon tiger gate gak
diorang x nmpk ke PL ngan WT ni nye power jauh mengatasi komik2 tuh

________________________________________________



Back to top Go down
zisam-maXimus
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 940,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 940,000HP


Moderator

Level : 6 - Ketua Empayar
($) : 633,300/7,595,550
Number of posts : 29511
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Mon Dec 14, 2009 10:54 am

sebab power sngt kot die tkot org x leh terima

________________________________________________




http://i63.servimg.com/u/f63/12/13/96/00/bpwtk-18.jpg
need more challenge
Back to top Go down
Taipo 13
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : $1, 982,800 / $2, 722,000
Number of posts : 33176
Senjata Utama : Perisai Robot Pemusnah Dewa Lev. III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Mon Dec 14, 2009 11:04 am

otak dorg xmampu nk pikiran cmne nk terjemahkn kuasa tersebut..

________________________________________________


BERKHIANAT DAN MEMBUAt KACAU BILAU ADALAH SIFATKU MIAHAHAHA!!
Back to top Go down
zisam-maXimus
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 940,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 940,000HP


Moderator

Level : 6 - Ketua Empayar
($) : 633,300/7,595,550
Number of posts : 29511
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Mon Dec 14, 2009 11:11 am

cmtu panggil CF la

________________________________________________




http://i63.servimg.com/u/f63/12/13/96/00/bpwtk-18.jpg
need more challenge
Back to top Go down
Taipo 13
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : $1, 982,800 / $2, 722,000
Number of posts : 33176
Senjata Utama : Perisai Robot Pemusnah Dewa Lev. III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Mon Dec 14, 2009 11:17 am

jgn la gitu.. aku cm insan biasa.. elok paggil tabib zisam.. Smile

________________________________________________


BERKHIANAT DAN MEMBUAt KACAU BILAU ADALAH SIFATKU MIAHAHAHA!!
Back to top Go down
Harimau Kumbang
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
avatar



Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : Lina adalah nyawaku
Number of posts : 30396
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Mon Dec 14, 2009 11:51 am

Maharaja Asura wrote:
WYL pnah cakap dalam interview dalam gempak PL lebih sesuai jad animation/movie
tapi tula
yg menyinar storm riders dan dragon tiger gate gak
diorang x nmpk ke PL ngan WT ni nye power jauh mengatasi komik2 tuh
ak rse maybe sebab cte ni ad byk episod..jd klu nk ringkaskan..akan jd cam dragonball live-action tu...
tp ak lbeh ske movie yg dibuat oleh jepun sendiri cam dragon tiger gate movie tu...
lagi gempak berbanding buatan US...

________________________________________________


Back to top Go down
DeSeRt RaBBiT
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : admin2 lain tolong bayarkan
Number of posts : 9680
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Mon Dec 14, 2009 1:42 pm

aku rasa sebab komik2 PL ni tak di jadikan animation koz ianya tak sepopular komik2 syarikat lain...
maybe dlm bab jualan tu memang tinggi tapi populariti tu maybe kureng skit...

ocean creative mana buat animation2 nih..
kalo syarikat tony wong ke ma wing shing tu ke diaorg buat sendiri n ada la supporter bagi duit ke apa...

kalo tgk kat malaysia pun... ade ke wira tunggal di promote dlm majalah lain? tak de kan...
kalo komik HK dari syarikat lain ada la kuar iklan kat kreko, arena komik n lain2 majalah...

ntah le, tu dlm firasat aku je la...
Back to top Go down
PENDEKAR LAUT ULTIMATE
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : $ 62,000 / $ 1,284,300
Number of posts : 56332
Senjata Utama : Ngapi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Mon Dec 14, 2009 6:10 pm

macam mane kite nak popular kan komik kesayangan kite ni..bg ade movie sendiri....huhuhu

________________________________________________



Sing a love song to your existence'' -Maulana Jalalu'ddin Rumi
"no matter how much u earn,all matter is barakah,which will make ur earning suffice"
CINTA yang seberat atom lebih bernilai daripada ibadat 70 tahun tanpa CINTA: Maulana Sheikh Nazim al Haqqani.
Berkata guru kami "Rintihan manusia yg melakukan dosa lebih disukai ALLAH b'banding tasbih para malaikat, kerna ia menyerlahkn keluasan RAHMAT MAGHFIRAH ALLAH"
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Mon Dec 14, 2009 7:00 pm

bagi aku sme benda ni politik je.
populariti sme tuh boleh dibuat2.
kau bayar orang popularkan apa sme.
kasi nama gah. dapatla sponsor movie, dapat la jadi wakil HK kalau komik konvensyen, dapat tuh,dapat ni.
padahal bukannya produk tu top pun.
bagi aku la.
so macam WYL ni tlalu low profile..
interview pun mmg susah nak dapat, so publisiti komik dia kurang.
tapi dari segi plot dan produk dia bagi aku kat HK takde sape pun yg hampir ngan dia.
tgk jer la tahun 2002 jadi komik mingguan terlaris,padahal time tu tgh ekonomi teruk.
dia percaya pada produk dan bukan publisiti.
tu sbb tak dapat jadi cam Tony Wong ngan Ma Wing Shing.
tu publisiti lebih, produk bagi aku tak smpi taraf ocean. no offense pada peminat karya2 diorang.
Aku pnah jadi fan diorang gak dulu, tapi pas jatuh cinta ngan karya2 Ocean,aku cuba patah balik mmg da takleh pasal aku boleh judge mana yang lebih baik. tu pandangan aku jer la.

________________________________________________



Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Tue Dec 15, 2009 4:39 pm

tapi dari segi quality of content sebenarnya lagi power..honestly macam marvel ngan DC
no offense pada marvel fans pasal aku mmg minat DC je
DC nye karekter ngan story far better bagi aku tapi marvel nye yg x abis2 klua movie n popular
DC nye lak brape banyak projek movie da cancel
sng cte mungkin ni da sentuh isu mainstream kot
maybe karya WYL ni tak cukup mainstream kot

________________________________________________



Back to top Go down
PENDEKAR LAUT ULTIMATE
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : $ 62,000 / $ 1,284,300
Number of posts : 56332
Senjata Utama : Ngapi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Tue Dec 15, 2009 4:42 pm

huhuhu aku tak minat sgt komik US.......tapi hongkong ngn manga aku sgt minat

________________________________________________



Sing a love song to your existence'' -Maulana Jalalu'ddin Rumi
"no matter how much u earn,all matter is barakah,which will make ur earning suffice"
CINTA yang seberat atom lebih bernilai daripada ibadat 70 tahun tanpa CINTA: Maulana Sheikh Nazim al Haqqani.
Berkata guru kami "Rintihan manusia yg melakukan dosa lebih disukai ALLAH b'banding tasbih para malaikat, kerna ia menyerlahkn keluasan RAHMAT MAGHFIRAH ALLAH"
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Tue Dec 15, 2009 4:49 pm

em aku rasa da makin lari dari topik asal nih...
basically just nak bincang nape komik WT dan PL ni tak dijadikan movie
kena bukak topik kot nanti

________________________________________________



Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Tue Dec 15, 2009 4:59 pm






Jom bincang pasal kemungkinan komik WT dan PL ni untuk dijadikan movie cam Storm Riders dan Dragon Tiger Gate.




________________________________________________



Back to top Go down
Taipo 13
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : $1, 982,800 / $2, 722,000
Number of posts : 33176
Senjata Utama : Perisai Robot Pemusnah Dewa Lev. III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Wed Dec 16, 2009 3:32 am

kemungkinan tuk muncul amat rendah skali..

________________________________________________


BERKHIANAT DAN MEMBUAt KACAU BILAU ADALAH SIFATKU MIAHAHAHA!!
Back to top Go down
lanwugi
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 450,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 450,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 120,000/191,000
Number of posts : 6144
Senjata Utama : P.Raksasa Syaitan I

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
40/100  (40/100)
Penghayatan Kuasa:
40/100  (40/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Wed Dec 16, 2009 4:32 am

huh.. ko ni tak optimis langsung..

________________________________________________
Back to top Go down
Pendekar Laut ™
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 890,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 890,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : $ 1,000,000 / $ 1,000,000
Number of posts : 19017
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Wed Dec 16, 2009 9:24 am

Hmmm...
Aku rasa mustahil kerna ia mesti memerlukan perbelanjaan yang banyak.
Back to top Go down
DeSeRt RaBBiT
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : admin2 lain tolong bayarkan
Number of posts : 9680
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Wed Dec 16, 2009 3:51 pm

cite dragon ball pun leh kata mustahil gak..
tapi leh je buat...
walaupun tak best

tak mustahil kalo nak dijadikan movie PL n WT..
bajet kena tinggi je la...
huhuhuhu
Back to top Go down
Penjejak Neraka™
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
avatar

Moderator

Level : 5 - Timbalan Ketua Empayar
($) : $ 851,000 / $ 2,851,000
Number of posts : 43596
Senjata Utama : Hikmat neraka

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Wed Dec 16, 2009 3:54 pm

kalau buat zaman PL..kemungkinan tinggi sbb budget x sbyak WT..
Back to top Go down
DeSeRt RaBBiT
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : admin2 lain tolong bayarkan
Number of posts : 9680
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Wed Dec 16, 2009 3:56 pm

pasti nya zaman PL generasi 1 atau 2 yg jadi pilihan kalo nak buat movie..
koz yg tu lebih realistik dan mudah skit la kalo nak buat..
power pun time tu biasa2 lagi...
cuma part PL lawan orga kat bulan je la...
Back to top Go down
PENDEKAR LAUT ULTIMATE
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : $ 62,000 / $ 1,284,300
Number of posts : 56332
Senjata Utama : Ngapi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Wed Dec 16, 2009 3:57 pm

part tu kalau boleh buat dgn detail dan best nye...mesti jadi scene fight paling best dalam filem....

________________________________________________



Sing a love song to your existence'' -Maulana Jalalu'ddin Rumi
"no matter how much u earn,all matter is barakah,which will make ur earning suffice"
CINTA yang seberat atom lebih bernilai daripada ibadat 70 tahun tanpa CINTA: Maulana Sheikh Nazim al Haqqani.
Berkata guru kami "Rintihan manusia yg melakukan dosa lebih disukai ALLAH b'banding tasbih para malaikat, kerna ia menyerlahkn keluasan RAHMAT MAGHFIRAH ALLAH"
Back to top Go down
DeSeRt RaBBiT
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : admin2 lain tolong bayarkan
Number of posts : 9680
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Wed Dec 16, 2009 3:59 pm

part aku paling suka kalo nak dijadikan film ialah PL lawan Orga time last gen 1...
best, ganas melampau2, no sensod, rasa macam nak nangis pun ada time hitomi dtg tu... n PL nak selamatkan die.. kalo buat konfirm tangkap leleh....
macam ala-ala wind kill secret crush cloud la time diaorg lawan due..
sedih oo time tu... hahahha
Back to top Go down
Penjejak Neraka™
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
avatar

Moderator

Level : 5 - Timbalan Ketua Empayar
($) : $ 851,000 / $ 2,851,000
Number of posts : 43596
Senjata Utama : Hikmat neraka

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Wed Dec 16, 2009 4:03 pm

tapi kalau nak wat filem.. mmg byk adegan2 dlm komik kena potong
lain le kalau wat drama..byk episod Smile
Back to top Go down
DeSeRt RaBBiT
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : admin2 lain tolong bayarkan
Number of posts : 9680
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Wed Dec 16, 2009 4:05 pm

drama low bajet..
nanti jadi macam storm rider versi drama.. tak best langsung..
dah la hero tak encem n tak de gaya
Back to top Go down
Penjejak Neraka™
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
avatar

Moderator

Level : 5 - Timbalan Ketua Empayar
($) : $ 851,000 / $ 2,851,000
Number of posts : 43596
Senjata Utama : Hikmat neraka

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   Wed Dec 16, 2009 4:08 pm

tu silap storm rider.. hehehe
tapi klau nak wat movie kartun mcm anime pun ok gak..baru nampak keaslian watak2 PL/WT
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?   

Back to top Go down
 
Movie Wira Tunggal/Pendekar Laut?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 10Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wiratunggallegacy :: Perbincangan Komik Hong Kong /Hong Kong comics Discussion :: Ocean Comics :: WTPL discussion board @ section-
Jump to: