HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Watak Lapuk Dalam WTPL?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
AuthorMessage
Dewa Parang™
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
avatar



Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $1,650,550/ $ 1,949,100
Number of posts : 15604
Senjata Utama : Perisai Juara Tempur I

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Tue Dec 29, 2009 4:54 am

korg tgh bercerita pasal aku ke??
Back to top Go down
Ji Tenfung
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 245,800 / $ 245,800
Number of posts : 25050
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Tue Dec 29, 2009 5:24 am

klu bleh lps ni ader la smbungan aku hrp jgn la der watak wunan ag.flashback takper

________________________________________________




ANDA MINAT PERMOTORAN? SILA BERKUNJUNG KE LAMAN MENGENAI DUNIA PERMOTORAN MALAYSIA DAN ANTARABANGSA:-
MALAYSIAN RIDERS COMMUNITY
Back to top Go down
Dewa Parang™
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
avatar



Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $1,650,550/ $ 1,949,100
Number of posts : 15604
Senjata Utama : Perisai Juara Tempur I

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Tue Dec 29, 2009 5:26 am

mne2 komik pon pasti sbut..
sme de zaman Wunan atau Zaman Pendekar Laut...
Back to top Go down
Tenko_Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 6 - Ketua Empayar
($) : $ 2,839,900 / $ 4,638,900
Number of posts : 59979
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Tue Dec 29, 2009 8:05 am

putera_tenko wrote:
klu bleh lps ni ader la smbungan aku hrp jgn la der watak wunan ag.flashback takper

wira tunggal phoenix la xder citer pasal dia hanya flasback..
sbb asl WTP nie sbnarnyer slpas WTF kukuku

________________________________________________

.

Back to top Go down
DeSeRt RaBBiT
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : admin2 lain tolong bayarkan
Number of posts : 9680
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Tue Dec 29, 2009 8:21 am

tapi sebenarnya WTP takde kena mengena ngan mana2 siri WT mahupun WTF...
tapi la kalo WYL nak ubah jalan cite lepas ni yg mengatakan WTP tu lepas WTF pun bole... Anytime leh buat...
Back to top Go down
Tenko_Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 6 - Ketua Empayar
($) : $ 2,839,900 / $ 4,638,900
Number of posts : 59979
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Tue Dec 29, 2009 8:28 am

kn dia ader citer sikit masa kemuncula zuten kalu x silap pasal dewa(wunan)

________________________________________________

.

Back to top Go down
Ji Tenfung
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 245,800 / $ 245,800
Number of posts : 25050
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Tue Dec 29, 2009 8:47 am

klu yg tu aku agree.wat citer anak cucu felix plak

________________________________________________




ANDA MINAT PERMOTORAN? SILA BERKUNJUNG KE LAMAN MENGENAI DUNIA PERMOTORAN MALAYSIA DAN ANTARABANGSA:-
MALAYSIAN RIDERS COMMUNITY
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Tue Dec 29, 2009 9:36 am

DeSeRt RaBBiT wrote:
tapi sebenarnya WTP takde kena mengena ngan mana2 siri WT mahupun WTF...
tapi la kalo WYL nak ubah jalan cite lepas ni yg mengatakan WTP tu lepas WTF pun bole... Anytime leh buat...

mmg dia da sebut pun dalam awal2 WTP yg WTP ialah selepas zaman WTF..zaman Wunan hidup balik

________________________________________________



Back to top Go down
Dewa Parang™
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
avatar



Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $1,650,550/ $ 1,949,100
Number of posts : 15604
Senjata Utama : Perisai Juara Tempur I

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Tue Dec 29, 2009 12:26 pm

btul tu..
aku igt ada satu part..
bahagian atas mukasurat..
bayanagan itam wunan dan jambolnye...
tp x igt ap dy tulis...
Back to top Go down
DeSeRt RaBBiT
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : admin2 lain tolong bayarkan
Number of posts : 9680
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Tue Dec 29, 2009 3:04 pm

tu memang dia ada cite..
tapi ko tau ke Wunan berapa kali dah hidup balik?
sebelum WTI pun Wunan dah banyak kali mati hidup semula... + hibernasi skali...

lagipun penulis WTP org lain n bukan WYT so tak mustahil la jalan cite die sedikit berbeza ngan yg original..
bagi pendapat aku ialah, WTP ni macam org kata break utk team2 WYL buat jalan cite WTI n WTF..
macam music bridge la, yg kat tgh2 lagu tu...
maybe pada ketika itu, diaorg tak nak WT siri di rehatkan dlm satu jangka masa yg panjang supaya tak nak mati...
so, pada ketika itu Tang Chi Fai ni buat la WTP manakala team2 WYT yg lain struggle buat jalan cite utk WTI n WTF...

so si WYL ni tak la jadi penulis utk WTP manakala Tang Chi Fai tak jadi pelukis utk WTF memandangkan diaorg ada projek masing2 yg berlainan...
jadi pada masa itu, jalan cite secara tak langsung juga berbeza... Utk Tang Chi Fai, oleh kerana dia bukan penulis asal jadi die buat la cara die.. Manakala WYL ni penulis asal so dia tahu kehendak pembaca2 n kipas susah mati... Mesti WYL tahu yg pembaca2 tak sabar2 nak tunggu apakah yg akan terjadi jika geng2 PL lawan WT.... So die buat la jalan cite cara die lak...

So lagi, apa yg dpt dirumuskan di sini ialah..
pada asal nya..
WTP tu memang tiada kaitan ngan WTF kerana juga flashback2 yg di masukkan dlm kepala Felix pasal Wunan hanyalah time WT n tiada langsung pasal WTF... Tiada juga disebutkan pasal PL atau Sang Asura yg leh dikatakan watak handalan n pencabar Wunan dlm WTF.. N mengapa pula Zonan disebut oleh Felix? pada hakikat nya dlm WTF takde Zonan...

Ya... tetapi andai kata pula diaorg nak mengaitkan jalan cite WTP n WTF pada lepas ni pun bole koz diaorg anytime leh buat...

cuba korang bayangkan.. kalo la Wunan kalah ngan Sang Asura dlm WTF? camne korang nak kata kan WTP tu ada kaitan ngan WTF?
Back to top Go down
Dewa Parang™
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
avatar



Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $1,650,550/ $ 1,949,100
Number of posts : 15604
Senjata Utama : Perisai Juara Tempur I

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Tue Dec 29, 2009 4:10 pm

mne la pakcik tau...
Back to top Go down
DeSeRt RaBBiT
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : admin2 lain tolong bayarkan
Number of posts : 9680
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 3:39 am

tambahan satu lagi...
cuba kalo ko tgk sejarah tiap kali jaguh2 handalan hidup...
mesti ada legend pasal Wunan cuma yg berbeza nya ialah Wunan muncul ketika jaguh2 lain tu dah dpt ingatan sebenar macam PL, PN n lain2...
setiap jaguh ada zaman yg tersendiri sebelum masuk zaman WTI...

andai kata la zaman WTP pun sama macam tu..
cuma beza nya ialah tiada jaguh handalan yg dihidupkan semula dlm tu kecuali Felix yg dikatakan sebagai Wunan...
N ada gak legend pasal Wunan...

keadaan nya sama...
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 5:34 am

aku setuju yg WTP tu takde kaitan ngan WT asal..cam side project
tapi dia berlatar belakangkan sejarah WT asal...jadi aku rasa dia mmg tetap ada link.
contoh Tinju Pemusnah Angkasa Hope tu Hope sdiri cakap dia cipta berdasarkan sedikit data yg dia peroleh pasal Tinju Maut Pendekar Laut.

________________________________________________



Back to top Go down
DeSeRt RaBBiT
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : admin2 lain tolong bayarkan
Number of posts : 9680
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 5:46 am

link tu ada la skit pada asal nya...
pasal Tinju Maut Pendekar Laut n Wunan je yg ada sejarah...

tapi tu la, nak wat camne la kan... hahahaha....

otai si thien wu tak kuar la plak dlm WTF..
kalo die ada, nak la tgk gak macam mana kehebatan org 1st yg ada kuasa medan magnetik nih...
maybe lain dari yg lain ke macam Hitomi yg ada kuasa anti daya graviti yg berbeza n asli...
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 5:50 am

watak dia sekadar untuk isi sejarah je..watak juara tempur pun dulu hebat gle last2 jadi lembaga juara tempur neraka smpi ke sudah

________________________________________________



Back to top Go down
DeSeRt RaBBiT
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : admin2 lain tolong bayarkan
Number of posts : 9680
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 5:53 am

sama la ngan Paichen...
sekadar sejarah sahaja...
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 5:56 am

hurmmm
Paichen kalau dia hidup mesty best
dia ngan Tenko sama2 watak yg best kalau xmati

________________________________________________



Back to top Go down
DeSeRt RaBBiT
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
1,000,000 HP Ketua'Kerabat'Di'Raja'Pai
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : admin2 lain tolong bayarkan
Number of posts : 9680
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 6:37 am

tenko yg dah insaf tu best..
yg hampeh tu tak best...
Back to top Go down
Ji Tenfung
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 245,800 / $ 245,800
Number of posts : 25050
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 9:36 am






aku mesti tunjuk kehebatan aku sbg wira tempur pendekar laut selepas paichow kan....




________________________________________________




ANDA MINAT PERMOTORAN? SILA BERKUNJUNG KE LAMAN MENGENAI DUNIA PERMOTORAN MALAYSIA DAN ANTARABANGSA:-
MALAYSIAN RIDERS COMMUNITY
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 10:54 am

betul..pas dia insaf n selamatkan paichow tu hebat gler

________________________________________________



Back to top Go down
PENDEKAR LAUT ULTIMATE
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 8 - Dewa Tempur
($) : $ 62,000 / $ 1,284,300
Number of posts : 56332
Senjata Utama : Ngapi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 10:58 am

yang dah insaf tu memang terbaik.bagi tenko..barulah menunjukkan kehebatan wira tempur pendekar laut terakhir

________________________________________________



Sing a love song to your existence'' -Maulana Jalalu'ddin Rumi
"no matter how much u earn,all matter is barakah,which will make ur earning suffice"
CINTA yang seberat atom lebih bernilai daripada ibadat 70 tahun tanpa CINTA: Maulana Sheikh Nazim al Haqqani.
Berkata guru kami "Rintihan manusia yg melakukan dosa lebih disukai ALLAH b'banding tasbih para malaikat, kerna ia menyerlahkn keluasan RAHMAT MAGHFIRAH ALLAH"
Back to top Go down
Ji Tenfung
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 245,800 / $ 245,800
Number of posts : 25050
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 2:01 pm






sb tu aku admire sgt kat watak dia.aku harap sgt klu watak tenwu digantikan dgn tenko.watak tenwu bg aku splastik la ngan wtak wunan baik.lembek




________________________________________________




ANDA MINAT PERMOTORAN? SILA BERKUNJUNG KE LAMAN MENGENAI DUNIA PERMOTORAN MALAYSIA DAN ANTARABANGSA:-
MALAYSIAN RIDERS COMMUNITY
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 2:02 pm

sedih wooo time dia berkorban untuk slamatkan paichow..
episod tu fav aku betul...TIKAMAN PENYELAMAT ALAM~

________________________________________________



Back to top Go down
Ji Tenfung
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 930,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 245,800 / $ 245,800
Number of posts : 25050
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 2:05 pm






klu dia tak sempat selamatkan paichow alamatnya paichow akan selamanya menjadi hamba si sagia tuu




________________________________________________




ANDA MINAT PERMOTORAN? SILA BERKUNJUNG KE LAMAN MENGENAI DUNIA PERMOTORAN MALAYSIA DAN ANTARABANGSA:-
MALAYSIAN RIDERS COMMUNITY
Back to top Go down
Maharaja Asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 990,000HP
avatar

Moderator

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : 2,251,100/6,446,600
Number of posts : 50281
Senjata Utama : Senjata Nano

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   Wed Dec 30, 2009 2:08 pm

tapi wunan mungkin dapat selamatkan gak

________________________________________________



Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Watak Lapuk Dalam WTPL?   

Back to top Go down
 
Watak Lapuk Dalam WTPL?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 10Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wiratunggallegacy :: Perbincangan Komik Hong Kong /Hong Kong comics Discussion :: Ocean Comics :: WTPL discussion board @ section-
Jump to: