HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Memorial Admin

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Pendekar Laut
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : 0
Number of posts : 2346
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Memorial Admin   Tue Aug 12, 2008 6:22 am

Profil admin diletakkan mengikut sususan tarikh ahli tersebut menjadi admin terlebih dahulu....
7 org semua nya...

________________________________________________

Aku pernah berkata suatu masa dahulu bahawa aku akan kembali jika keadaan menjadi tidak terkawal.
Maka sekarang tibalah masanya untuk aku memunculkan diri semula.


Last edited by Pendekar Laut on Fri Aug 22, 2008 6:52 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Pendekar Laut
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : 0
Number of posts : 2346
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Memorial Admin   Fri Aug 22, 2008 6:30 pm

1) -Pendekar Laut-/ She_Rust

Admin Pertama/ Pemilik Forum/ Ketua Admin


Name: Mohamad Sheraz
Birth Date: 16/04/1984
Town: Kuala Lumpur
Education: BBA Hons (UUM)
Occupation:Executive (Western Digital (M) Sdn Bhd)
Hobbies: Computers, Computers, Computers!!!!!
Favorite & Interest: PL, WT, WTPL, The Killer, Naruto, Bleach, D Grayman, Slam Dunk, Claymore, One Piece, Eye Shield 21, Dragonball, Dragon Quest, Spongebob Squarepants, Smallville, Heroes, Supernatural. :alien: :cat:




________________________________________________

Aku pernah berkata suatu masa dahulu bahawa aku akan kembali jika keadaan menjadi tidak terkawal.
Maka sekarang tibalah masanya untuk aku memunculkan diri semula.
Back to top Go down
Pendekar Laut
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : 0
Number of posts : 2346
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Memorial Admin   Fri Aug 22, 2008 6:33 pm

2) Jerung Gergasi

Admin Kedua
:cheers: :cheers:

Nama sebenar: Ahmad Izzudin bin Abdul Razak

dob: 15.05.88

STATUS: Kawen tetapi Bujang anak 1 ..

asal: Terengganu

skrg blajar kat UMP, Pahang. amik degree in civil engineering. (dlm 10 org yg aku ty, 2 jer yg tau UMP ni ape & kat mane)

Hobi: duk depan pc, buat WTPL, lyn awek comel. ..maaf orkid.

plg mls: s2d. 2 a pointer skit. hehe.

knp pilih Jerung Gergasi? ..mula2 dulu aku mnyampah ngn JG ni. dulu die hard fan Sang Asura. tp lepas d kaji2, d bace2 balik benda2 ni, JG botak telah mnarik minat aku.. so dh lame aku x tukar watak coz aku rase aku nk stick ngn JG. idup JG :cheers: :cheers:

knp bleh t'tubuh nye Wira Tunggal Legacy kat fs? ::ntah a knp. aku x ingt dh. saje2 kot m'cari korg. amat bangga dgn komitmen korg sume. skrg kte duk under same roof. caya lah korg.

prnh b'temu dgn sape ant member2 WTL ni? :: Fara Zonan & Wunan Jambul. Fara ni cuak ngn aku dulu. die ingt aku ni org tua umur 29 sumthin. die segan2 ngn aku. (mase 2 kitorg chattin) .. aku t'gelak sakan time 2. ingt nk kena kan die lame2. tp aku x tau nk cakap pe dh since die segan2 camtu. so aku bongkar kan rhsia aku. so pastu aura kegerunan dari aku pun ilang.. .ces fara ..hehe ..then aku jmpa die time die dtg tganu. n 2,3 hari pastu jumpa Wunan Jambul amik duit baju. owh die pun kutuk aku skit. "gergasi yg x brape nk gergasi" 2 a mksud die yg aku tafsir. hehe.

harapan aku utk grup ni: dpt bkembang lg. esp. bhgian yg aku ketuai sdiri, komik2 on9. sume komik2 HK klu bleh aku nk buat on9 viewer nant. skrg duk scan JWVB. pyh gk nk edit o. n aku hrp korg dpt attract forumer2 forum len utk btandang d cni. weh sape ketua bhgian publisiti murahan?


:lol!: :lol!:


cite2 aku utk grup ni? (x same ngn harapan?) :: ade port sdiri utk lepak2. ade grup mantap. urus kewangan cam syarikat. pergghhh..n dpt bg keuntungan berupa wang tunai kpd ahli2 yg setia.

fs 2, aku ade 2akaun sbnr nye. 1 yg asal, 1 yg JG punye. yg asal 2, klu korg nk cari, cari lah..hehe slamat bjaya. 1 of JG's fren..

emm.. dah a 2. klu aku rase nk + aku edit balik a nant. ni serba sdikit pict2 aku:



















oopss!! sume wanita dlm pict2 diatas hy lah model s'mata2. xde kena mengena dgn sbrang pcintaan.

:cheers: :cheers:

________________________________________________

Aku pernah berkata suatu masa dahulu bahawa aku akan kembali jika keadaan menjadi tidak terkawal.
Maka sekarang tibalah masanya untuk aku memunculkan diri semula.


Last edited by Pendekar Laut on Wed Sep 10, 2008 6:01 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Pendekar Laut
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : 0
Number of posts : 2346
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Memorial Admin   Fri Aug 22, 2008 6:33 pm

3) DeSeRt RaBBiT

Admin Ketiga

Nama: Mohd Zulhelmi Bin Zulkifli
Nick-nama: DeSeRt RaBBiT/ Jolie
Tarikh Lahir: 13 Mei 1985
Tempat Lahir: Hospital Kinrara, Selangor
Tempat Tinggal: Guar Perahuville, Pulau Pinang
Pengajian: Dip. Business Study je...
Pekerjaan: Bank Persatuan dan freelance photographer
Hobi: Merosakkan dan membaik pulih komputer, perniagaan, mengganggu org, makan, membaca komik, beraksi didepan cermin...


________________________________________________

Aku pernah berkata suatu masa dahulu bahawa aku akan kembali jika keadaan menjadi tidak terkawal.
Maka sekarang tibalah masanya untuk aku memunculkan diri semula.
Back to top Go down
Pendekar Laut
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : 0
Number of posts : 2346
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Memorial Admin   Fri Aug 22, 2008 6:36 pm

4) Si Kosong

Admin Keempat

Si Kosong yg tak penah jadi penuh...

Nama : Mohd Asrul Hisham bin Othman
Nickname : Dalam alam maya (alam siber) Si K0s0Ng, dalam alam nyata Hulk
Tarikh Lahir : 3 Disember 1985
Tempat Lahir : Mak aku cakap aku lahir atas katil Hospital Besar Kuantan dalam wad bersalin
Tempat Tinggal : Sekarang tinggal kat Bandar Sri Damansara..Dulu masa kecik tinggal kat Bukit Kuin Kuantan
Pengajian : Bachelor Science Computer in Business IT (UWN)
Pekerjaan : 7-Eleven, kumpul duit nak buat bisnes trademark sendiri..hohoho
Hobi : Melukis,baca komik,buat cenderahati (barang2 seni), minum air coke berbotol-botol dalam satu hari,buli kawan2 degree..sepak mat indon,lempang mat bangla,kasi tumbuk perut nepal,terajang paru-paru negro dan belasah sume warga asing yang kurang ajar kat malaysia nih..


________________________________________________

Aku pernah berkata suatu masa dahulu bahawa aku akan kembali jika keadaan menjadi tidak terkawal.
Maka sekarang tibalah masanya untuk aku memunculkan diri semula.
Back to top Go down
Pendekar Laut
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : 0
Number of posts : 2346
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Memorial Admin   Fri Aug 22, 2008 6:42 pm

5) Wunan Lionheart

Admin Kelima

Aku copy paste dari topic salam kenal para admin.



Hu!! Assalamualaikum.. Hari ini baru aku berkesempatan untuk memperkenalkan diri.

Nama: Farid

Nickname: Alam Maya: Lionheart, Wunan Lionheart, Alam Real: Red, bebi, Honey, Sayang hehehehe...

Tarikh Lahir: 21 Mac 1980

Tempat Lahir: Aku lahir kat Kuala Lumpur International Airport( Dulu umah nenek aku kat situ.)

Tinggal: Bukit Mahkota Bangi Selangor ( Bakal Jadi kota pertama Pendekar Laut).

Pendidikan: Business & Muamalah Islam (KUIS), IT (Soft Engineering) KLMU.

Kerja: kat UPM dan Cybercafe aku.

Cita-cita:
1. Nak publish komik sendiri kemudian jadikan filem dan keluarkan action figure Game dan macam2 lagi.

2. Nak jadi hero dalam filem komik aku sendiri.

3. Nak bukak Kedai brand aku sendiri kat seluruh Dunia

4. Nak Hidup bahagia dengan Yinling dan Bayu hehehehe.

Hobi:
1. Sparring ngan Kawan aku setiap malam Sabtu sambil tunjuk skill main parang dan belantan kat student2 perempuan hehehe.

2. Cuci + Wax kete & Moto aku di hujung Minggu.

3. Mengedit Gambar Sendiri jadi super hero.

4. Mencipta karakter komik dan baca komik

5. Mengkaunseling adik2 angkat aku hehehe.

6. Mengupgrade Komputer aku sehingga jadi sepower mungkin.


________________________________________________

Aku pernah berkata suatu masa dahulu bahawa aku akan kembali jika keadaan menjadi tidak terkawal.
Maka sekarang tibalah masanya untuk aku memunculkan diri semula.


Last edited by Pendekar Laut on Wed Sep 10, 2008 5:56 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
Pendekar Laut
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
1000,000HP Aliran'Kuasa 1000,000HP
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : 0
Number of posts : 2346
Senjata Utama : Hikmat Pendekar Laut

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Memorial Admin   Fri Aug 22, 2008 6:44 pm

6) Fendi Asura

Admin Keenam

NAMA: SAID EFFENDI BIN AG. SAIDIN
UMUR: 23 TAHUN
ASAL: K.K. SABAH
HOBI: MENCIPTA HIKMAT, RACING, DAN EDITING/DESIGN main focus in adobe cs3
KERJAYA: TUTOR, RESEARCH ASISTANT, MASTER STUDENT (going for PHD)


________________________________________________

Aku pernah berkata suatu masa dahulu bahawa aku akan kembali jika keadaan menjadi tidak terkawal.
Maka sekarang tibalah masanya untuk aku memunculkan diri semula.
Back to top Go down
-LEO-
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 800,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 800,000HP
avatar

Super Moderator

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : 900,000
Number of posts : 13603
Senjata Utama : p. juara Tempur Pemusnah III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
1000/1000  (1000/1000)
Penghayatan Kuasa:
1000/1000  (1000/1000)

PostSubject: Re: Memorial Admin   Mon Feb 09, 2009 4:26 am






9) Zonan

Admin Ketujuh

NAMA: Mohd Fauzan Fharidz Bn Rizuan
UMUR: 23 TAHUN
ASAL: Chendron Balai, Teluk Intan
HOBI:1. Melayari wiratunggallegacy.com.

2. Balik rumah tgk power rangers (kena paksa tgk ngan anak aku).

3. mencuba seting2 terkini kat PC aku...tapi paling aku suke kat PC customer...hahahaha!!!.

4. Bawak kete tekan habis...bwk moto pun full throttle...

5. Baca Komik (skrg layan WTPL, JWVB, Detektif Conan...komik2 lain pun layan bace je laa x beli) .

6. Mengupgrade Komputer aku sehingga jadi sepower mungkin (tgk poket gak la)

KERJAYA: Memiliki sebuah kedai komputer uang dijadikan cyber cafe( bukan cafe tmpat makan dan minum)







________________________________________________
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Memorial Admin   

Back to top Go down
 
Memorial Admin
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wiratunggallegacy :: Administration Area :: WTL Hall of Fame-
Jump to: