HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Pendekar Laut Generasi 1,2&3

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
AuthorMessage
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Thu Nov 04, 2010 6:24 pm

Assalamualaikum&salam sejahtera kpd semua warga2 jaguh handalan WTL.Seperti yg tertera kt atas,mari kita sama berkongsi kisah,idea,&apa2 yg berkaitan dgn Pendekar Laut disini.Thx in advance.
Back to top Go down
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Fri Nov 05, 2010 6:09 am

OK ada satu perkara yg aku ingin tahu.Apa beza ceita asal Pendekar Laut dgn Pendekar laut Infiniti?Aku tgk mcm sm je.Apa2 pun marilah sm2 kita bincang&berkongsi kisah&idea berkaitan Pendekar Laut disini.Terima kasih ^_^
Back to top Go down
krl187
30 Petala Langit (300,000HP)
30 Petala Langit (300,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 30

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Tue Dec 07, 2010 4:35 pm

takde beza ape-pun,cuma PL infiniti ni,adalah PL versi lama yg diedit lukis dan warna shj...ade tambah special effect skit


Last edited by krl187 on Tue Dec 07, 2010 4:42 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Tue Dec 07, 2010 4:40 pm


Kiranya versi yg diperindahkn dr segi presentationnya.
Back to top Go down
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Wed Dec 15, 2010 2:38 am

krl187 wrote:
takde beza ape-pun,cuma PL infiniti ni,adalah PL versi lama yg diedit lukis dan warna shj...ade tambah special effect skit

Oh begitu.Aku ingatkan dia ada wat cam director's cut ke ape ke :nervous:
Back to top Go down
dragonlong
86 Petala Langit (860,000HP)
86 Petala Langit (860,000HP)
avatar



Level : 2 - Pahlawan Empayar
($) : 1000
Number of posts : 672

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Mon Dec 20, 2010 4:30 am

apa last kesudahan pl gen 1????
Back to top Go down
Demon Sang Hitam
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 172,000 / $ 172,000
Number of posts : 1546
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
20/100  (20/100)
Penghayatan Kuasa:
15/100  (15/100)

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Mon Dec 20, 2010 8:41 am

Zonan menewaskan Xinan , setelah dia melancarkan Juara Tempur Tidak terbatas, dan juga kuasa 1,000,000HP
Back to top Go down
Trojan asura
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 650,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 650,000HP
avatar

Level : 3 - Panglima Empayar
($) : $ 882,300 / $ 1,082,300
Number of posts : 9298
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Mon Dec 20, 2010 8:44 am

aku x baca yg last pnyer...sbb x minat sngat PL nih.. miahaha ..
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Mon Dec 20, 2010 11:31 am


Cuma Zonan je anak PL yg mampu serang dgn kuasa 1juta HP.



Kalo X minat baca... dok kat tepi arr. :crush

Trojan asura wrote:
aku x baca yg last pnyer...sbb x minat sngat PL nih.. miahaha ..
Back to top Go down
dragonlong
86 Petala Langit (860,000HP)
86 Petala Langit (860,000HP)
avatar



Level : 2 - Pahlawan Empayar
($) : 1000
Number of posts : 672

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Fri Dec 24, 2010 11:57 am

mcm mana pendekar laut bleh bekerjasama ngn elektron??
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Fri Dec 24, 2010 12:09 pm


Mr. Elektron (Tony) bekerjasama dgn Pendekar Laut (Pai Cheung Lang) sbb Tony snDri ada X puas hati dgn Blue Dream.
Back to top Go down
dragonlong
86 Petala Langit (860,000HP)
86 Petala Langit (860,000HP)
avatar



Level : 2 - Pahlawan Empayar
($) : 1000
Number of posts : 672

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Fri Dec 24, 2010 12:57 pm

sanggup plak PL bekerjasama ngn dia...episod skang nie...tony sorg2 pg lwn blue dream...jerung raksasa pg bantu dia x??
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Fri Dec 24, 2010 12:59 pm


Huhuhu, kan Tony yg selamatkn Hitomi dan serahkn kat Cheung Lang. Sbb tu Cheung Lang tau yg dia mmg boleh dpt kerjasama dr Tony.

Sbb koleksi sy ada yg hilang, yg part Tony vs Blue Dream tu sy Xde.... nk kena download dulu la.
Back to top Go down
dragonlong
86 Petala Langit (860,000HP)
86 Petala Langit (860,000HP)
avatar



Level : 2 - Pahlawan Empayar
($) : 1000
Number of posts : 672

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Fri Jan 21, 2011 6:20 pm

oooo...bila ko tau 6ti,,bg tau aq,,hak3
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Fri Jan 21, 2011 6:40 pm


Rsnya dragonlong akn dpt lebih awal sbb link utk blog yg sy dpt tu tuan blognya dh tutup.
Back to top Go down
ZoNaN
100Petala Langit ::Kuasa Super Asli::
100Petala Langit ::Kuasa Super Asli::
avatar

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : $$$,$$$,$$$,$$$,$$$
Number of posts : 20357
Senjata Utama : Juara Tempur Neraka

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
10000/10000  (10000/10000)
Penghayatan Kuasa:
10000/10000  (10000/10000)

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Mon Jan 24, 2011 8:02 am

tony mati kot kena bunuh ngan Blue dream @ orga...lupe dah miahaha

________________________________________________




.:::visit ::;:: UNTUK MAKLUMAT LANJUT TENTANG GATH TAHUN 2010 :::: http://www.wiratunggallegacy.com/kelab-sahabat-wira-tunggal-legacy-f37/gathering-1-mei-2010-t3512-360.htm#1322351 ::.
Back to top Go down
tuan Wujian
60 Petala Langit (600,000HP)
60 Petala Langit (600,000HP)
avatar



Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 112

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Wed Jan 26, 2011 5:34 am

tiu pun sebab nak bagi laluan kat jerung raksasa larikan diri... kalau tidak mesti sang elektron dah jadi jaguh kelas atasan...

emm saya ingat lagi dlm hal ni... sebenarnya sang elektron antara yang mula kantoikan pai chueng lang ni adalah pendekar laut...

sayangnyer semasa pemberontakan yang hampir berjaya tu harimau bintang terjaga dari kerosakan cengkerang blue dream versi pertama...
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Wed Jan 26, 2011 5:41 am


Harimau Bintang memusuhi Tony (Mr. Elektron) kan?
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Wed Jan 26, 2011 5:43 am


Dan kalo X silap, Tony kantoikn Pai Cheung Lang ialah Pendekar Laut sbb nk cover Raymond (Raja Singa) adik kepada Jerung Raksasa atau mcm mn ntah kisahnya ekk?
Back to top Go down
tuan Wujian
60 Petala Langit (600,000HP)
60 Petala Langit (600,000HP)
avatar



Level : 1 - Rakyat Biasa
($) : 100
Number of posts : 112

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Wed Jan 26, 2011 6:49 am

raymond tu sengaja jerung raksasa sorokkan... sebab takut terikat dgn sindiket blue dream walhal raymond dah mencapai tahap jaguh kelas pertama...

harimau bintang tak musuh pun dgn elektron... sebab sang elektron memang berlatih dgn thien wu dari kecik lagi... dan thien wu memang dah ramal antara 5 anak murid dia... orga jerung raksasa dan sang ubur ubur aje yang berkekuatan tinggi.. tapi yang mempunyai minda tinggi adalah tony dan blue dream..

harimau bintang amat berterima kasih pada thein wu.. oleh demikian siapa musuh blue dream dia juga adalah musuh harimau bintang...

ingat tak time tu tony juga dapatkan khitmat bantuan break dream.. seorang paderi... power gak seh... :D
Back to top Go down
Demon Sang Hitam
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 172,000 / $ 172,000
Number of posts : 1546
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
20/100  (20/100)
Penghayatan Kuasa:
15/100  (15/100)

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Thu Feb 10, 2011 5:10 am

ohhh itu mcm ker, tapi bagi aku, Break Dream Raja Singa...adalah watak sampingan sahajer....dimana watak watak ini nampak sahaja hebat, tapi dari segi pengahayatan hikmat mereka ini terlalu lemah, contoh si Break Dream, pada akhir zaman citer pendekar laut nie, dia hanya dapat memperaktikkan kuasa 950,000HP sahaja, manakala Raja Singa pulak, selepas dia di kalah oleh penjejak Neraka Dia dah jadi cacat...dan akhir nya di bunuh oleh...jeng jeng jeng...tu korang kena beli balik la komik Pendekar Laut Generasi III,
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Thu Feb 10, 2011 5:38 am


Dua kali cacat la Raymond ekk.... yg pertama cuma X dpt nk amalkn kuasanya tP pastu dh oK, yg kedua tu cacat terus kan (sblm dia mati)~
Back to top Go down
Demon Sang Hitam
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 172,000 / $ 172,000
Number of posts : 1546
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
20/100  (20/100)
Penghayatan Kuasa:
15/100  (15/100)

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Thu Feb 10, 2011 6:18 am

tak lah hitomi, dia cacat sekali jer iaitu selepas ditewaskan oleh Penjejak Neraka, lepas tu dia di bunuh sendiri oleh anak angkat nya....huhuhu
Back to top Go down
Guest
Guest
avatar


PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Thu Feb 10, 2011 7:29 am


WORGH KAH KAH KAH.... tD dia snDri kata baca snDri tP dia snDri citer kat sini.....

Yea la dh cacat cmtu, maka dibunuh la.
Back to top Go down
Demon Sang Hitam
95 Petala Langit (950,000HP)
95 Petala Langit (950,000HP)
avatar

Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 172,000 / $ 172,000
Number of posts : 1546
Senjata Utama : Tiada Senjata

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
20/100  (20/100)
Penghayatan Kuasa:
15/100  (15/100)

PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   Thu Feb 10, 2011 7:44 am

hehehehe, takper lah, info nie...bukan untuk org lain pun, untuk Hitomi dan rakan Rakan WTL jugak. :p
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Pendekar Laut Generasi 1,2&3   

Back to top Go down
 
Pendekar Laut Generasi 1,2&3
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 9Go to page : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wiratunggallegacy :: Perbincangan Komik Hong Kong /Hong Kong comics Discussion :: Ocean Comics :: WTPL discussion board @ section-
Jump to: