HomePortalRegisterLog in

Share | 
 

 Wirawan:Perwira Alam Semesta

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Tue Jan 04, 2011 11:27 pm

Seperti yg tertera kt atas,mari kita bincangkan psl komik ini.Ada sape2 yg pnh bc?bagi aku citer ni mmg best.karya Woo Siew Kuen
Back to top Go down
razufa
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
avatar

Moderator

Level : 6 - Ketua Empayar
($) : $ 1,054,100 / $2,654,300
Number of posts : 42729
Senjata Utama : P.Raksasa Syaitan III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Wed Jan 05, 2011 3:44 am

aku de komik tp 1 jer...
bapaknyer adelaa jaguh gilakan darah...
hehehehehe

________________________________________________

Sesi Soal Jwb Bersama Tok Razufa
Back to top Go down
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Thu Jan 06, 2011 9:10 am

razufa wrote:
aku de komik tp 1 jer...
bapaknyer adelaa jaguh gilakan darah...
hehehehehe

a'ah sampai matipun dia masih dahagakan darah.bayangkan anak dia sendr pun dia nk bunuh.Nasib baik anak dia Sri Awan(klu xsalah aku,sila btulkn aku klu tersalah info)yang hampir2 mengikut jejak ayah dia xjd mcm dia.Tp kehidupan anak dia mmg perit.Seumur hidup dia mmg dihina,dimaki,dicaci &sbgnya sbbkan ayah dia yg mmg xdpt nk diselamatkan lg tu.Tp tulah,aku ingat nk kumpul blk komik ni sbb komik ni dh kn buang dgn mpaj :mess
Back to top Go down
razufa
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
avatar

Moderator

Level : 6 - Ketua Empayar
($) : $ 1,054,100 / $2,654,300
Number of posts : 42729
Senjata Utama : P.Raksasa Syaitan III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Thu Jan 06, 2011 11:45 am

gambonyer & coloringnyer kureng skit laaa...
gambo puakanyer kureng menarik sgt...

________________________________________________

Sesi Soal Jwb Bersama Tok Razufa
Back to top Go down
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Thu Jan 06, 2011 12:24 pm

Tp aku suka drawing si Woo Siew Kuen Ni Rafuza...sebab ada nilai artistik.Tp jln citer dia mmg best.Aku suka part last ms dia tunjuk rupa sebenar ayah Sri Awan tu(apa ntah nama dia aku dh lupa dh).Dr Manusia dh bertukar menjd syairan nirrajiimmm
Back to top Go down
razufa
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
avatar

Moderator

Level : 6 - Ketua Empayar
($) : $ 1,054,100 / $2,654,300
Number of posts : 42729
Senjata Utama : P.Raksasa Syaitan III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Fri Jan 07, 2011 4:12 am

anknyer kan pandai seni bermain golok..
klo x silap aku laaa..
heheehehe

________________________________________________

Sesi Soal Jwb Bersama Tok Razufa
Back to top Go down
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Fri Jan 07, 2011 3:45 pm

Anak dia kan bijak tp tulah kesian hidup dia mmg dihina je.Aku lupa nama ayah Sri Awan tu.Apa ye?Dlm citer ni,part mn ko suka?
Back to top Go down
razufa
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
avatar

Moderator

Level : 6 - Ketua Empayar
($) : $ 1,054,100 / $2,654,300
Number of posts : 42729
Senjata Utama : P.Raksasa Syaitan III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Sat Jan 08, 2011 5:54 am

komiknyer ade kg...
sbb tuu aku xleh nk refer..
hehehehehhe...
kalo x silap aku ayhnyer name suria lbh krg tuu laaa

________________________________________________

Sesi Soal Jwb Bersama Tok Razufa
Back to top Go down
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Sun Jan 09, 2011 10:37 am

Oh mcm tu,sbb aku dh lupa nama ayah dia.Tp fav char aku ayah sri awan dgn ayah dia.2 character yg yg berlainan sifat&mempunyai keistimewaan mrk tersendr.Aku suka char Sri Awan ni sebab dia seorg anak yg sgt tabah&xputus asa.Ayah dia lak aku minat sebab kejam^zalim tahap dewa pangu membelah mentari
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Mon Jan 10, 2011 5:08 am

aku ada 1 sampai 16

________________________________________________


Back to top Go down
Taipo 13
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 950,000HP
avatar

Maharaja Wiratempur

Level : 10 - Dewa Tempur Agung
($) : $1, 982,800 / $2, 722,000
Number of posts : 33176
Senjata Utama : Perisai Robot Pemusnah Dewa Lev. III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Mon Jan 10, 2011 10:31 am

aku pernah tengok si lion punye tapi tak complete ..

________________________________________________


BERKHIANAT DAN MEMBUAt KACAU BILAU ADALAH SIFATKU MIAHAHAHA!!
Back to top Go down
razufa
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
avatar

Moderator

Level : 6 - Ketua Empayar
($) : $ 1,054,100 / $2,654,300
Number of posts : 42729
Senjata Utama : P.Raksasa Syaitan III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Mon Jan 10, 2011 2:41 pm

Light Yagami wrote:
Oh mcm tu,sbb aku dh lupa nama ayah dia.Tp fav char aku ayah sri awan dgn ayah dia.2 character yg yg berlainan sifat&mempunyai keistimewaan mrk tersendr.Aku suka char Sri Awan ni sebab dia seorg anak yg sgt tabah&xputus asa.Ayah dia lak aku minat sebab kejam^zalim tahap dewa pangu membelah mentari

ayahnyer tuu rogol mak budak tuu...
mmg jht si puaka psiko tuuu

________________________________________________

Sesi Soal Jwb Bersama Tok Razufa
Back to top Go down
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Mon Jan 10, 2011 4:21 pm

Pencari Langit wrote:
aku ada 1 sampai 16

Tu complete kan?aku xberapa ingatla plak.Dh lm dh komik ni


Taipo 13 wrote:
aku pernah tengok si lion punye tapi tak complete ..

Lion ada sampai habis ke taipo?



razufa wrote:


ayahnyer tuu rogol mak budak tuu...
mmg jht si puaka psiko tuuu


Sebab tula aku suka char dia.Mmg best.Klu xsalah aku yg dia rogol tu suami perempuan yg kn rogol tula yg kalahkan dia kan?Cuma dia refuse xnk lawan dgn ayah si sri awan tu.Xdpt belasah lelaki diapun xpe janji dpt bini dia hahaha mmg dia ni dh mcm setan pun
Back to top Go down
razufa
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
avatar

Moderator

Level : 6 - Ketua Empayar
($) : $ 1,054,100 / $2,654,300
Number of posts : 42729
Senjata Utama : P.Raksasa Syaitan III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Mon Jan 10, 2011 6:10 pm

si puaka tuu nk buktikan dia jaguh handalan pling hebat kt dunia pahlawan...

________________________________________________

Sesi Soal Jwb Bersama Tok Razufa
Back to top Go down
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Mon Jan 10, 2011 7:54 pm

Nama ayah sri awan tu Puaka Suria ye?aku dh lupa plak nama dia huhuhu :nervous:
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Mon Jan 10, 2011 8:15 pm

bukan tu kot..hahahaha aku punye komik ada kat umah lion

________________________________________________


Back to top Go down
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Mon Jan 10, 2011 8:38 pm

huhuhu aku lupa nama ayah kandung sri awan tu.TP klu ikut mmg ayah kandung dia tu kuat gile.Jaguh yg dia cabar tupun sbnrnya xmampu nk kalahkan dia...cuma dia main trick skit je kt dia...Sape ada full set citer ni ye?aku nk cr kt tiansha xde jual dh Crying or Very sad
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Tue Jan 11, 2011 5:48 am

arghh..aku tak ingat kecuali anak tu belajar jurus golok pemotong daging

________________________________________________


Back to top Go down
razufa
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 970,000HP
avatar

Moderator

Level : 6 - Ketua Empayar
($) : $ 1,054,100 / $2,654,300
Number of posts : 42729
Senjata Utama : P.Raksasa Syaitan III

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Tue Jan 11, 2011 3:10 pm

Light Yagami wrote:
huhuhu aku lupa nama ayah kandung sri awan tu.TP klu ikut mmg ayah kandung dia tu kuat gile.Jaguh yg dia cabar tupun sbnrnya xmampu nk kalahkan dia...cuma dia main trick skit je kt dia...Sape ada full set citer ni ye?aku nk cr kt tiansha xde jual dh Crying or Very sad

tiansha bukan ker wira neraka...
jaguh neraka ade tulang tunjang yg mampu bg kekuatan yg x terbatas klo psg kt tubuh...
hehehehhehe...
aku de komik nie tp kt kg....

________________________________________________

Sesi Soal Jwb Bersama Tok Razufa
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Wed Jan 12, 2011 10:01 am

razufa wrote:


tiansha bukan ker wira neraka...
jaguh neraka ade tulang tunjang yg mampu bg kekuatan yg x terbatas klo psg kt tubuh...
hehehehhehe...
aku de komik nie tp kt kg....

hehe ...bukalah topik wira neraka..huhuhu..1 - 3 ep

________________________________________________


Back to top Go down
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Wed Jan 12, 2011 6:59 pm

Wira Neraka tu pun layan gak citer dia...Oh ye berbalik kpd topik,sape ye nama ayah sri awan tu?hehehe Bila rafuza ckp psl parang pemotong daging tu br aku teringat yg tulah satu2nya hikmat terunggul dr Sri Awan.Simple tp mantap serangannya.Thx bro psl ingatkn blk hahaha dh lm gila dh aku xingat hahaha
Back to top Go down
Pencari Langit
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 980,000HP
avatar

Moderator

Level : Tahanan/Banduan
($) : $ 5,854,850 / $6,586,850
Number of posts : 46338
Senjata Utama : JT- Dewa Dewi

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Thu Jan 13, 2011 4:48 am

yup betul tu

________________________________________________


Back to top Go down
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Thu Jan 13, 2011 9:06 am

Apa ye nama hikmat tu?korg ingat x?
Back to top Go down
Lima_Dekad
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
99'Petala'Langit Aliran'Kuasa 850,000HP
avatar



Level : 4 - Jaguh Handalan Empayar
($) : $ 998,900 / $ 1,998,900
Number of posts : 15439
Senjata Utama : JT-Dreamaker

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
100/100  (100/100)
Penghayatan Kuasa:
100/100  (100/100)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Fri Jan 14, 2011 9:47 am

heh..dorang ada hikmat ker setau aku cuma hikmat suria kausa iblis dari suria awan hahahah

________________________________________________


ORIGIN OF TRAITOR MIAHAHAHA

Back to top Go down
Light Yagami
89 Petala Langit (890,000HP)
89 Petala Langit (890,000HP)
avatar



($) : 100
Number of posts : 942

Profile Jaguh
Tahap Kesempurnaan:
0/0  (0/0)
Penghayatan Kuasa:
0/0  (0/0)

PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   Wed Jan 19, 2011 7:43 pm

Anak dia nama suria awan@sri awan ye?seruis aku mmg dh lupa :dizzy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Wirawan:Perwira Alam Semesta   

Back to top Go down
 
Wirawan:Perwira Alam Semesta
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wiratunggallegacy :: Perbincangan Komik Hong Kong /Hong Kong comics Discussion :: Other HK's Comics-
Jump to: